Siyaset ‘Terör, tarikat cemaat baroları istemiyoruz’

‘Terör, tarikat cemaat baroları istemiyoruz’

25.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegeleri, baro başkanları ve 81 ilden gelen binlerce avukat, birliğin adından “Türkiye” kelimesinin çıkarılması, barolar ve birliğin yapısının değiştirilmesi girişimine karşı “Türkiye Barolar Birliği ve Barolar Türkiye’dir” adı altında dün Ahmet Taner Kışlalı spor salonunda toplandı.

‘Terör, tarikat cemaat baroları istemiyoruz’

Yoğun ilgi gören toplantının açılışında konuşan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, özetle şunları söyledi:

MESLEK ÖRGÜTLERİNİ PARÇALAMANIN ANLAMI YOK: Binlerce yıllık Ahilik geleneğinden gelen ve millet olmanın gereği olan dayanışmanın en güzel örneklerini veren meslek örgütlerini bölmenin, parçalamanın anlamı yoktur. Bundan sadece terör örgütleri ve onları kullanan güç odakları memnun olur.

FETÖ PROJESİDİR: Meslek örgütlerinin parçalanmasına yönelik proje, bir FETÖ projesidir. Hain planın yazarları bugün ya tutukludur ya kaçmıştır. Fakat planın kripto takipçileri hâlâ iş başındadır ve devletimizi yönetenleri bu hain planlarına alet etme çabasındadır. Bu planları anlattığımızda bizi dikkatle dinleyen, diyalog imkanı sağlayan Başbakan Binali Yıldırım ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e teşekkür ederim.

BAKANLIK VE HÜKÜMETİN AVUKATI OLMAYIZ: Adımızın başındaki ‘Türkiye’ kelimesi, Türk Milleti’nin yüreğine kazınmıştır. Barolar dağıtılarak milli birlik olmaz. Teröristlerin istediği gibi Türkiye parampaça olur. Şimdi size soruyorum, bu proje kapsamında bakanlık, hükümetin avukatı olmak istiyor musunuz? Vatandaşlara soruyorum, avukatların bakanlık ve hükümetin avukatı olmasını istiyor musunuz? (Salondakilerin hayır yanıtını vermesi üzerine Feyzioğlu, ‘cevap alınmıştır’ dedi.)

KİM SAHİP ÇIKACAK: Barolar ve birlik parçalanırsa 45 öksüz ve yetime kim sahip çıkacak? Bugün bir imza atıp taburcu olduğumuz 158 hastanenin haftalık 1 milyonu geçen faturalarını kim ödeyecek? Biz, dünyaya emsal bu sosyal dayanışmayı devletten, bir kuruş katkı almadan yapıyoruz. Tüm bu harcamaları vekalet pulumuzla yapıyoruz. Bugün sosyal yardımdan yararlanan avukat, eş ve çocuğu, stajyer avukat sayısı tam 89.802. Barolar parçalanırsa avukatın arkasında kim duracak?

TERÖR, CEMAAT, TARİKAT BAROLARI İSTEMİYORUZ: Özetle; savunmasız kalan avukat, vatandaşın hakkını nasıl savunacak? Şimdi en önemli soruyu soruyorum: Barolar parçalanırsa, küçük küçük barocuklar kurulursa, yargının avukatın mensup olduğu barocuğa göre farklı karar vermeyeceğinin garantisini kim verecek? Biz; siyasi parti, tarikat, cemaat baroları, arkasında karanlık güç odaklarının ve terör örgütlerinin olduğu barocukların kurulmasını istemiyoruz. Kürsüden siyaset yapan hâkim istemiyoruz. Kürsüdeki hakimin siyasetten emir almasını da istemiyoruz. Türkiye’nin birliği, milletimizin bölünmez bütünlüğü için bir kez daha ve hep birlikte diyoruz ki; barolar ve Türkiye Barolar Birliği, Türkiye’dir.