Siyaset ‘Teröre mesafe koymayanla işimiz olmaz’

‘Teröre mesafe koymayanla işimiz olmaz’

20.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Temelli’nin provokasyon yaptığını ileri süren Yavaş, “Aleyhe, sırf seçtirmemek için, AK Partililerin eline koz vermek için yapıyor, bu kadar basit. Biz hür iradesiyle oy kullanan, vergi aldığımız herkesin oyuna talibiz” dedi...

‘Teröre mesafe koymayanla işimiz olmaz’

Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Ankara’nın Nallıhan ilçesine bağlı Çayırhan Mahallesi’ni ziyaret etti. AK Parti adayı Mehmet Özhaseki’nin Ankara’yı bilmediğini söyleyen Yavaş, “Hizmet ederken geçen dönemki bürokratlar ne derse ona göre hizmet edecek. Geçen Ankara Ticaret Odası’na gitti. Önce polis köpekleri gitti orayı bir aradı. Arkasından içeri giren herkesin üstünü başını aradılar. Bir de geniş bir bariyer koydular. Şimdiden böyle yaparsa, yarın kazara seçilirse yanına gidebilir misiniz?” dedi.

Haberin Devamı

‘Provokasyon yapıyor’

Bütün devletin imkânlarının iktidarın elinde olduğunu kaydeden Yavaş, şunları söyledi: “Didik didik ettiklerine eminim, bir şey olsa ortaya çıkartırlardı. 10 gün kala bunlarla uğraşıyorlar. Şimdi bu provokasyona katılanlardan birisi de Sezai Temelli denen HDP’nin başkanı. Şimdi bakın, akıl var mantık var. Gerçekten Mansur Yavaş’ı HDP’liler seçmek istese şu lafı eder mi? Bu aleyhe, sırf seçtirmemek için, AK Partililerin eline koz vermek için yapıyor, bu kadar basit. Biz de hemen cevap verdik. Hemşerim biz hür iradesiyle oy kullanan, vergi aldığımız herkesin oyuna talibiz. Terörle arasına mesafe koymamış, PKK ile bağını koparmamış insanlarla işimiz olmaz. ‘Yürü işine’ diye cevap verdik.”

Haberin Devamı

Yavaş, Beypazarı Belediye Başkanlığı döneminde aldığı işçilerinden kimsenin FETÖ’den atılmadığını söyledi. Özhaseki’ye tepki gösteren Yavaş, “İyi de kardeşim senin belediyenden 220 tane FETÖ’den adam atılmış. Eğer terörist arıyorsan kendine bak. Teröriste ‘gerilla’ diyen, ondan sonra bu yayılınca bu kendi sözünü dünyada ilk defa yasaklatan başka bir kimse yok. Madem utanacaktın söylemeseydin” dedi.

YAVAŞ'A SUÇ DUYURUSU

Sahte senet iddialarıyla gündeme gelen Necmettin Kesgin, avukatı aracılığıyla Mansur Yavaş hakkında “suçu yetkili makamlara bildirmemek” ve “müstehcen görüntü bulundurmak” suçlamalarından suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, Yavaş’ın 2017 yılında elinde bulunan bilgisayarda suç içerikli bilgiler olduğunu söyleyerek suç duyurusunda bulunduğu ifade edildi. Yavaş’ın başvurusu üzerine soruşturma başlatıldığı ve söz konusu bilgisayarın imaj kopyası alındığı, yapılan bilirkişi incelemesinde ise içinde çocuklara ilişkin müstehcen görüntü olduğu belirtildi. Bilgisayarın tekrar Yavaş’a iade edildiği hatırlatılan dilekçede şu ifadelere yer verildi: “2010 yılından beri bu bilgisayarın Seda Daşdan isimli kişiye ait olduğu ve bu kişinin ise bu bilgisayarı 2014 yılında savcılığa teslim etmesi için Avukat Haluk Bayram’a verdiği ortaya çıkmıştır. Ancak Bayram’ın bu bilgisayarı savcılık yerine Yavaş’a götürüp verdiği kendi ifadelerinde yer almaktadır. Yani şüpheli Yavaş 2014 yılında almış olduğu bilgisayarı 2017 yılına kadar kendi zilyedinde ve egemenliğinde bulundurmuş ve halende elinde tutmaktadır.”