Dünya Teröristlerden Dünya Kupası tehdidi

Teröristlerden Dünya Kupası tehdidi

18.10.2017 - 10:56 | Son Güncellenme:

Terör örgütü DAEŞ, Rusya’daki 2018 Dünya Kupası’na saldırı mesajının verildiği bir görsel yayımladı.

Teröristlerden Dünya Kupası tehdidi

Suriye ve Irak’ta kontrol ettiği topraklardan silinen DAEŞ, tehditlerine devam ediyor. Yeni bir propaganda hamlesinde bulunan terör örgütü, 2018’de Rusya’da düzenlenecek Dünya Kupası’na saldıracakları mesajını verdi.

Haberin Devamı

Yeni yayımlanan posterde, tüfekli bir DAEŞ teröristinin örgütün logosunu taşıyan bombayla beraber Dünya Kupası’nın yanında olduğu görülüyor.

14 Haziran – 15 Temmuz 2018 arasında düzenlenecek dünyanın en prestijli futbol turnuvası, Rusya’daki 11 farklı kentte oynanacak. Final ise Moskova’daki Luzhniki Stadyumu’nda olacak.

Geçen hafta da DAEŞ, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kurşunlanmış fotoğraflarının olduğu bir görsel yayımlamıştı.

Teröristlerden Dünya Kupası tehdidi

Rusya Federasyonu vatandaşı binlerce kişi, Suriye ve Irak’a giderek DAEŞ’e katıldı. Moskova’daki uzmanlar, yalnızca 2015’te 2 bin 400 Rusya vatandaşının terör örgütüne katıldığını tahmin ediyor. Ortadoğu’da askeri yenilgiler alan DAEŞ’ten kopan militanların, kendi ülkelerine dönerek eylem düzenlemelerinden endişe ediliyor.

Yazarlar