Siyaset 'Terörle mücadeleyi ordumuz yapıyor'

'Terörle mücadeleyi ordumuz yapıyor'

21.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hükümetin Suriye politikasını eleştiren CHP lideri, “Ordumuz hükümetin yaptığı hataları düzeltmeye çalışıyor” dedi. Kılıçdaroğlu, Beştepe’deki kura töreninde Cumhurbaşkanı’nın karşısında ayağa kalkan hâkim ve savcılara da yüklendi

Terörle mücadeleyi ordumuz yapıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete defalarca “Ortadoğu bataklığına girmeyin” dediklerini belirterek, “Ancak onlar TIR’larla silah gönderdiler. Kardeşi kardeşe öldürttüler. Bir sürü terör örgütü çıktı. Şimdi onlarla mücadeleyi canını feda eden ordumuz yapıyor. Ordumuz hükümetin yaptığı hataları düzeltmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

ATATÜRK’E SAHİP ÇIKACAĞIZ: Kahraman ordumuz, her zaman güvendiğimiz ordumuz, Türkiye’nin bekası için en büyük güvencemiz. Terör örgütleriyle mücadele eden hayatını feda eden, göz bebeğimiz ordumuz, Peygamber ocağı ordumuz, Mustafa Kemal’in Mehmetçiklerinden oluşan ordumuz. (Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganları üzerine) Şimdi siz Mustafa Kemal’den söz ettiğiniz zaman, birileri gece yatağında rahat uyumuyor. Atatürk’e sonuna kadar sahip çıkacağız.

HÜKÜMET MAŞA OLDU: Defalarca dedik ki, ‘Ortadoğu bataklığına girmeyin arkadaş.’ Suriye’de demokrasi yokmuş. Sende de yok. Yani birisi gelip müdahale mi etsin? Oraya müdahale ettiler. Tırlarla silah gönderdiler. Kardeşi kardeşe öldürttüler. Silahları kim verdi? Bir kısmını ABD, bir kısmını Rusya. Hükümet onların maşası oldu. Müslüman’ı Müslüman’a kırdırdılar silahları da buradan gönderdiler. Yapmayın, etmeyin dedik. PYD, PKK, IŞİD, El Nusra çıktı... Bir sürü terör örgütü çıktı. Şimdi onlarla mücadeleyi canını feda eden ordumuz yapıyor. Ordumuz bu siyasilerin yani hükümetin yaptığı hataları düzeltmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

DİYANET’E SERT TEPKİ: 18 Mart Şehitler Günü bütün camilerimizde hutbe vardı ama hutbenin içinde Atatürk’ün adı yok. Bakın, Atatürk sadece bizim değil 80 milyonundur. Tüm mal varlığını bu millete bağışladı. Kaçak Saray’ı bile onun mal varlığı üzerine yaptılar. Diyanet İşleri Başkanlığı’na sormak isterim; sizin kurucunuz yani baliniz, Atatürk’ü neden anmıyorsunuz? Atatürk olmasaydı Çanakkale Zaferi olmazdı. Bir fesli Kadir soytarısı var. Bu soytarıya Saray’daki zat gidiyor ziyaret ediyor. Siz Diyanet İşleri Başkanlığı, Atatürk’ün adının anmadığınızda bu soytarı ile aynı paralele düşüyorsunuz. Siz nasıl Atatürk’ü anmaz bir rahmet, bir Fatiha okumazsınız. Yazıktır, günahtır.

Niye ayağa kalktınız?

Şeker fabrikalarını niye satıyorsun kardeşim? AKP Genel Başkanı ‘şeker fabrikaları zarar ediyor’ diyor. Eğer zarar ediyorsa Yavuz Sultan Selim Köprüsü de zarar ediyor. Onu satamıyorsun niçin? Asıl batak Saray’da sat kardeşim Saray’ı.

Haberin Devamı

SÖZÜNÜ TUT İSTİFA ET: Senin yakınların vergi vermemek için Man adasında şirket kurdular. Sen demiyor muydun ispat edersen istifa ederim diye. İspat ettik bari sözünü tut. Tutamaz. Ancak konuşur. Sabah, öğle, ikindi konuşur. . Yeter arkadaş ya yeter.

Şeker fabrikalarını değil Saray’ı sat

Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat bir toplantı yaptı. Hâkim, savcı adayları geldiler kura çektiler. İçeriye girerken bütün hâkimler ayakta. Sizin ne işiniz var ayakta? Orada ayağa kalkan hâkimlere sesleniyorum; cübbelerinize 2 tane delik açınız. İki de düğme. Düğmelerin üzerinde Saray’ın kabartması olsun. Önünüze geldiğinde sadece ayağa kalkmayın, iki düğmeyi de ilikleyin. Birisi yasama, birisi yürütme. Siz üçüncü güç olmaya layık değilsiniz. Sen hâkim değilsin kardeşim. Şimdi bir de, ‘Türk milleti adına’ karar verecekler. Onu da değiştireyim. Saray adına karar verin. Bu zat arada bir doğruları söylüyor; ‘Devletler ve milletler adalet üzerinde yükselir ve adaletsizlik batağında boğulur’ doğrudur... Adaleti savunsaydın hakimleri ayağına çağırmazdın sen onların ayağa giderdin.

Haberin Devamı

‘Parayı BDDK’dan alabilirsiniz’

Çiftlik Bank 77 bin 843 kişiyi dolandırıyor, 511 milyon lira tokatlıyor. Adam malı götürüyor hükümet, SPK, BDDK, Ticaret Bakanlığı, AKP Genel Başkanı, Başbakan seyrediyor. Tıpkı Jet Fadıl gibi, Kombassan gibi İslami holdingler gibi. Bu 77 bin 843 kişiye sesleniyorum, paranızı rahat alabilirsiniz. Ama o tosundan değil. Parayı BDDK’dan alabilirsiniz. Dava açmanız lazım.

TOSUNCUĞU GETİREMEZSİN: Bakan yeni uyanmış, ‘vatandaşlar biraz uyanık olsun’ diyor. Sen uyanık değil misin? Ne biçim bakansın, görmen lazım. Diyor ki Adalet Bakanı, ‘Uruguay’dan isteyeceğiz.’ Uruguay’da büyükelçiliğimiz yok ve suçluların iadesine ilişkin bir sözleşme de yok. Ama Recep Bey’e de söyleyeyim Uruguay’dan besmelesiz et, inek, öküz getirebilirsin ama bu tosuncuğu getiremezsin.