Otomobil Tesla bu yıl Türkiye'ye geliyor!

Tesla bu yıl Türkiye'ye geliyor!

11.05.2018 - 10:17 | Son Güncellenme:

ABD'li uluslararası elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın bu yıl Türkiye'ye geleceği açıklandı. Tesla'nın ünlü kurucusu Elon Musk'ın twitter üzerinden yaptığı paylaşımla , Tesla'nın Türkiye'ye gelişini duyurdu.

Tesla  bu yıl Türkiyeye geliyor

ABD'li uluslararası elektirikli otomobil üreticisi Tesla'nın bu yıl Türkiye pazarına gireceği bildirildi. Şubat ayı itibarıyla Tesla'nın ürettiği toplam elektrikli araç sayısı 300 bini geçti. Firmanın en popüler aracı olan ve bugüne kadar 200 binden fazla satan Model S, 2015 ve 2016 yıllarında dünyanın en çok satan elektrikli aracı olmuştu.

Haberin Devamı

Şirket, Eylül 2015'te Model X isimli bir SUV ve Temmuz 2017'de Model 3 adlı aracını piyasaya sunarken, geçen sene de ilk elektrikli kamyonu olan Tesla Semi'yi duyurmuştu.

Tesla'nın ünlü kurucusu Elon Musk'ın twitter üzerinden yaptığı açıklama ile Tesla'nın Türkiye'ye gelişi kesinleşmiş oldu.

Elon Musk, twitter üzerinden Roadster araçlarını ne zaman deneyebileceklerini soran Türk kullanıcıya, "Yıl sonunda. Ayrıca Tesla araçları da yıl sonunda Türkiye'de duyuracağız. Ayrıca Türkiye'yi çok seviyorum ve açılışta bizzat orada olacağım." şeklinde yanıtladı.