Otomobil Tesla’ya Türk rakip: Ford F-Vision

Tesla’ya Türk rakip: Ford F-Vision

24.09.2018 - 15:16 | Son Güncellenme:

Sene başında Elon Musk’ın tanıttığı elektrikli kamyon konseptinden sonra ona karşı en büyük rakip çok uzaktan değil, ülkemizden çıktı.

Tesla’ya Türk rakip: Ford F-Vision

Sene başında Elon Musk’ın tanıttığı elektrikli kamyon konseptinden sonra ona karşı en büyük rakip çok uzaktan değil, ülkemizden çıktı. Tamamen Türk mühendisler tarafından sadece 4 ayda tasarımı yapılan ve 4. seviye otonom sürüşe sahip ilk kamyon olacak şekilde tasarlanan “Ford F-Vision”, tanıtıldığı Hannover’deki Uluslararası Ticari Araç Fuarı'nda büyük ses getirdi.

Haberin Devamı

Sancaktepe’de yer alan Ar-Ge fabrikasında konsepti hazırlanan araç, şirketin ilk sıfır emisyon kamyonu olma özelliği taşıyor.

Başka bir sayısal veri verilmezken, aynı fuarda Ford’un bir diğer tanıttığı F-Max modeli ise 2019 yılın en iyi kamyonu ödülünü kazandı.

Özellikle kamyonun tasarımı üzerinde yoğunlaşıldığını aktaran yetkililer, ilham kaynaklarının ise Marvel evrenindeki karakterler olduğunu açıkladı. Modelin gerçeğe dönüşme ihtimali nedir bilinmez ama otomobil dünyasının geleceğinin oldukça heyecan verici olduğu bir gerçek.