Hormonlarımız yalnızca ürememize katkı sağlamaya yaramaz. Hormonlarımız üreme başta olmak üzere ruh sağlığımız, beden sağlığımız, uykumuz, beslenmemiz ve ilişkilerimiz konusunda da oldukça etkililer.

Vücudumuzda eş zamanlı olarak birçok sistemin çalışmasında görevli olan 200’den daha fazla hormon salgılanıyor.
Hormonlarımızdan belki de en çok bilinen ve hatta en çok önemsenenlerden biri de testosteron hormonu. Testosteron hormonu ne işe yarar? Testosteron hormonumuzun doğru çalışmaması durumunda neler yaşarız?

Testosteron hormonu ne işe yarar?
Testosteron hormonumuzun doğru çalışmaması durumunda neler yaşarız?


Testosteron hormonunun sorumlu olduğu en önemli şeylerden biri libidomuz. Libido cinsel dürtülerimizi destekleyen ve düştüğünde cinsel isteksizliğe sebep olan bir durum yarattığından, libido düşmesi ruhsal sorunları ve dolayısı ile ilişki sorunlarını da beraberinde getirir.

Haberin Devamı


Testosteronun libido üzerindeki etkisi dışında, metabolizma, enerji düzeyimiz, ruhsal mutluluğumuza da etkisi bulunmakta.
Testosteron dengesindeki düşüş depresyon, karamsarlık, yaşadıklarından keyif almama gibi durumlara sebep olabilmektedir.

Testosteron nasıl arttırılır?
Testosteronu arttırmak için öncelikle düzenli bir hayat yaşamak, beslenme konusunda dengeli olmak, sağlıklı yağları tüketmek, düzenli uyumak, düzenli egzersiz yapmak faydalı. Karbonhidrat ve şekerin her şeye olduğu gibi testosteron hormonuna da olumsuz etkileri bulunmakta.