The Others Akansoy’dan sert çıkış: 'Gerçekleri konuşmamız lazım'

Akansoy’dan sert çıkış: 'Gerçekleri konuşmamız lazım'

05.04.2016 - 15:09 | Son Güncellenme:

Akansoy, Türkiye ile imzası tıkanan ve hükümet krizine neden olan Ekonomik protokole ilişkin “Önerileri ötekileştirerek retçi tavır günümüz koşullarında artık siyaseti yapmamak demektir. Bir iki nokta dışında protokolün AB norm-standartları ile Dünya Bankasının zaten önerdiği unsurlar dışında bir şey yok“ dedi

Akansoy’dan sert çıkış: Gerçekleri konuşmamız lazım

Akansoy’dan sert çıkış: Gerçekleri konuşmamız lazım

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Akansoy, “gerçekleri konuşmamız lazım” diyerek Türkiye ile imzası tıkanan ve hükümet krizine neden olan Ekonomik protokole ilişkin “Önerileri ötekileştirerek retçi tavır günümüz koşullarında artık siyaseti yapmamak demektir, diye düşünüyorum. Bir iki nokta dışında protokolün AB norm-standartları ile Dünya Bankasının zaten önerdiği unsurlar dışında bir şey yok… Kimse bize yargıda bunu değiştireceksiniz, gibi bir şey de demedi. Yok böyle bir şey… Protokolle ilgili büyük kavgalar çıkarmanın anlamı yok” dedi. “Türkiye öneriyor diye kompleks yapılmamalı” diyen Akansoy, ekonomik protokol metninde ağırlığın bizim tarafımızdan şekillendirildiğini de açıkladı.

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Asım Akansoy, “gerçekleri konuşmamız lazım” diyerek Türkiye ile imzalanması tıkanan Ekonomik protokole ilişkin “Önerileri ötekileştirerek redçi tavır günümüz koşullarında artık siyaseti yapmamak demektir diye düşünüyorum. Bir iki nokta dışında protokolün AB norm-standartları dışında unsuru yok ki… Kimse bize yargıda bunu değiştireceksiniz gibi bir şey demedi. Yok böyle bir şey… Protokolle ilgili büyük kavgalar çıkarmanın anlamı yok” dedi. Dialog TV’de Detay Programına katılan Bakan Akansoy, “Ekonomik protokolü okuyan yok. O halde türlü çeşit bu değerlendirmeler nedir” diye konuştu.

“TÜRKİYE ÖNERİYOR DİYE KOMPLEKS YAPILMAMALI”

Akansoy, "Programı savunuyorum noktasında değilim ama gerçekleri de konuşmamamız lazım. Dünya Bankası ve AB uzmanlarının ülkenin yeniden yapılandırılması konusunda önerdiği görüşlerdir. Bunu Türkiye öneriyor diye kompleks yapılmamalı… Önerileri ötekileştirerek redçi tavır günümüz koşullarında artık siyaseti yapmamak demektir diye düşünüyorum… Bir iki nokta dışında protokolün AB norm-standartları dışında unsuru yok ki…” dedi.

“KİMSE BİZE YARGIDA BUNU DEĞİŞTİRİN DEMEDİ.. METİNDE AĞIRLIK BİZDE”

Akansoy, “Kimse bize yargıda bunu değiştireceksiniz gibi bir şey demedi. Yok, böyle bir şey… Protokolle ilgili büyük kavgalar çıkarmanın anlamı yok. Sadece KIB-TEK...” diyerek konunun belli bir noktada siyasilere kalacağına dikkat çekti. Eko-protokolde bizim ağırlığımız metinde egemen olmuştur...” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“VATANDAŞLIK KONUSUNDA BİZE ÖZEL BİR MUAMELE YOK”

Vatandaşlık konusunda ise Bakan Akansoy, “Bize özel bir muamele, istek yok. Buradaki vatandaşların sıkıntıları haliyle aktarılıyor… Bize bu kadar vatandaşlık yapın edin diye bir şey söz konusu değil..” ifadelerini kullandı.

KIB-TEK’LE İLGİLİ… “İLK KEZ AÇIKLIYORUM…”

Asım Akansoy’un protokole ilişkin “Dediğim gibi Bir tek KIB-TEK. O konuda da Türkiye ileriye başka bir zamana atabiliriz, diyor zaten. Bunu da ilk kez açıklıyorum…” diye konuştu.