The Others Öğrencilerin karne günü

Öğrencilerin karne günü

15.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Öğrencilerin karne günü

Öğrencilerin karne günü

       ÖĞRENCİLERİN yarıyıl tatili bugün başlıyor. Son ders zilinin çalması ile birlikte yaklaşık 13 milyon öğrenci ve 500 bin öğretmen Bayram tatili ile birleşen 23 günlük uzun tatile çıkacak. Tatil, 8 Şubat'ta sona eriyor. Öğretim yılı ise 25 Haziran'da tamamlanacak.
       Karne heyecanını ve uzun tatili gözönünde bulunduran uzmanlar veli ve öğrencileri uyarıyorlar. Psikolog Prof. Dr. Özcan Köknel, "Kızmadan, öfkelenmeden daha fazla ilgi" derken, zayıf karne getiren bir çocuğun aile korkusu yüzünden intihara kadar sürüklendiğini hatırlattı ve ailelere 'mantıklı olun ve ilginizi gösterin' çağrısında bulundu.
       Ders kitabı tartışmalarından, yabancı dille eğitime, türban yasağından, imam hatiplerdeki gösterilere oldukça yoğun geçen 1998-1999 Öğretim Yılı'nda 8 Yıllık Kesintisiz Eğitim doğrultusunda yenilikler yaşandı. Vatandaşlık ve İnsan Hakları Dersi 7 ve 8. sınıflara okutulurken, 6 ve 8. sınıf öğrencileri 'trafik' dersi ile tanıştı. Yine bu dönemde, 'Anadolu' ünvanlı liseler ile fen liselerinin önüne hazırlık sınıfı konulurken, ilk kez lise hazırlık sınıflarında ders yapıldı.
       Öğretim yılının ikinci yarısı ise sınav maratonu ile geçecek. İlköğretim ve ortaöğretim kademesindeki yaklaşık 2 milyon öğrenci sınavlarda ter dökecek. Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavı başvuruları 12 Şubat günü tamamlanacak. Ayrıca anadolu ve fen liseleri için yapılan Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı başvuruları da 26 Şubat - 12 Mart günleri arasında gerçekleştirilecek. Öğrencilerin ilk sınavı, 2 Mayıs'ta yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı olacak. Sınava 1 milyon 477 bin 408 aday başvuru yaparken, ÖSS Yabancı Dil Sınavı da 16 Mayıs günü gerçekleştirilecek. Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı 30 Mayıs, Ortaöğretim Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı da 13 Haziran'da yapılacak.