The Others Soylu: 'KKTC iftihar meselesi'

Soylu: 'KKTC iftihar meselesi'

10.03.2016 - 15:06 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, KKTC'nin kalkınma yolunda ulaştığı seviyenin Türkiye ve  bölge için bir iftihar meselesi olduğunu söyledi.

Soylu: KKTC iftihar meselesi

Soylu: KKTC iftihar meselesi

Haberin Devamı

MİLLİYET ANKARA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, KKTC'nin kalkınma yolunda ulaştığı seviyenin Türkiye ve bölge için bir iftihar meselesi olduğuna işaret etti. Soylu, Türkiye'nin, KKTC'nin güçlenip Doğu Akdeniz'de gerçek bir cazibe merkezi olmasını sağlayacak projeleri desteklemeye devam edeceğini söyledi. Soylu, İçişleri ve Çalışma Bakanı Akansoy ve heyetini kabul etti. KKTC Su Temin Projesi'nin bu desteklerden birisi olduğunu vurgulayan Soylu, "Şimdi sıra bir başarı hikayesi olan bu projemizin etkin ve verimli bir şekilde işleyişini sağlamaya gelmiştir. Bu bakımdan gerek vizyonu, gerek teknik başarısıyla tüm bölgemize örnek teşkil eden projenin en etkin bir şekilde işletilmesi için hep birlikte kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Önemli bir Ada

İçişleri ve Çalışma Bakanı Akansoy da Kıbrıs'ın Doğu Akdeniz'in ortasında önemli bir ada olduğunu belirterek, amaçlarının bir yandan KKTC'yi yeniden yapılandırırken diğer yandan Ada'da kalıcı, kabul edilebilir adil ve eşitlikçi bir barışa ulaşmak olduğunu söyledi.Barış ve Federal Kıbrıs'ın gerek Kıbrıslı Türkler gerekse de Türkiye için yeni dinamik ve süreçleri beraberinde getireceğini vurgulayan Akansoy, şöyle konuştu:

Soylu: KKTC iftihar meselesi

Türkiye'nin desteği

"Biz dünyaya entegre olurken kendi yapısal pozisyonlarımızı gözden geçirip, daha da ileriye taşımakla mükellefiz. Bu çerçevede Türkiye Cumhuriyetinin yüksek desteği, katkısı, deneyimi bizim için oldukça önemlidir. KKTC'yi yeniden yapılandırırken her bağlamda Türkiye ile olan ilişkilerimizikurumsal boyuta oturtmak, bakanlıklar arasındaki ilişkileri ileriye taşımak bizim önceliğimiz arasındadır."