The Others 'Yeniden doğmuş gibiyiz'

'Yeniden doğmuş gibiyiz'

23.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Yeniden doğmuş gibiyiz'

Yeniden doğmuş gibiyiz

       ANTALYA'da arife günü yelkenliyle denize açıldıktan sonra kaybolan ve 75 saat sonra Kocatepe firkateyniyle kurtarılan pilotlar Dinçer Kızılırmak'le Emrah Albayrak, "mucizevi kurtuluş" sonrası yeniden hayata dönmenin mutluluğunu yaşarken "Kendimizi yeniden doğmuş gibi hissediyoruz" dedi.
       Pilotlar, iddiaların aksine yanlarında hiç bir yiyecek ya da içeçek bulunmadığını açıkladı. Müşahede altında tutuldukları Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden dün sabah taburcu olan emekli Hava Binbaşı Dinçer Kızılırmak'la Pilot Emrah Albayrak, evlerinde dinlenmeye çekilirken "Bizi kurtaran Silahlı Kuvvetler'e minnet borçluyuz. Üç gün boyunca yaşamla bağımızı koparmadık" dedi.
       Olayın şokunu atlatmaya çalıştığını söyleyen Kızılırmak başından geçenleri şöyle anlattı: "Arife günü spor yapmak amacıyla Emrah'la yelkenliye bindik. Havanın kötü gitmesi üzerine geri dönmek istedik, ama yelkenlinin direği kırıldı. Sert fırtına nedeniyle açığa sürüklendik. Bu arada kürek de kırıldı. Üç gün boyunca aç ve susuz kaldık. Ancak askerlik eğitimi sırasında almış olduğum kurtarma ve hayatı idame etme eğitiminin büyük faydasını gördük."
       Enerjilerini maksimum derecede harcayarak hayatta kalmaya çalıştıklarını söyleyen Kızılırmak, ekip çalışması yaparak kurtarılmayı beklediklerini söyledi."

       Denizde aynı kaderi paylaştığı Dinçer Kızılırmak'ın kızı Beril'le nişanlı olan Emrah Albayrak, yanlarında hiçbir yiyecek ve içecek olmadığını, ayrıca tekneye dolan suyu boşaltmak için saatlerce mücadele ettiklerini vurgularken şunları söyledi:
       "Teknenin batmaması için su boşaltırken ellerim kabardı. Sahil Güvenlik botları 200 metre yakınımıza kadar gelmelerine rağmen bizi fark edemedi. İkinci gün kimse yoktu. Üçüncü gün özel bir havayoluna ait uçak bize doğru alçaldı. Giysilerimizi ve yelkeni salladık ama bizi balıkçı sanıp gittiler. Bir konteynere el salladık, onlar da bize el sallayıp gittiler. Soğuktan yelken çadırının altına girerek ısınmak istedik. Düdük sesi duyduk. Başımı kaldırdığım zaman yanımızda Kocatepe Firkateyni duruyordu. Bize anons ettiler. 'Biz sizin dostunuzuz size yardıma geldik' dediler. O zaman biz yeniden doğduğumuzu hissettik. Sonu iyi biten bir macera oldu. Portakal suyunun kıymetini denizde daha iyi anladım. Artık annem kesinlikle yelkenliyle denize açılmamı istemiyor."
       Emrah Albayrak'ın annesi Nebiha Albayrak, üç gün susuz ve aç kalan oğlu Emrah Albayrak'a sevdiği kahvaltıyı hazırlayarak yaprak sarması yaptı. Oğlunun yanından ayrılmayan anne Nebiha Albayrak "Oğlumun sağ salim dönmesi için dua ettim. Bayram acı başladı ancak sevinçli bitti. Bir anne olarak duygularımı tarif edemiyorum. Evladım benim için ikinci defa doğdu. Dinçer beyin tecrübesi oğlumun enerjisi ve yaşama azimleri onları bize bağışladı" diye konuştu.