Ekonomi ‘THY, Afrika’da 37 ülkeye uçacak’

‘THY, Afrika’da 37 ülkeye uçacak’

20.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘THY, Afrika’da 37 ülkeye uçacak’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, “Türk Hava Yolları (THY), 30 Kasım’da Gambia’nın başkenti Banjul’a, 12 Aralık’ta ise Zambia’nın başkenti Lusaka’ya başlatacağı tarifeli seferler ile Afrika’da uçacağı ülke sayısını 37’ye, şehir sayısını da 55’e çıkaracak” dedi. Türkiye ile Lesotho arasındaki paraflanmış Hava Ulaştırma Anlaşması, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile Lesotho Dışişleri ve Uluslararası İlişkiler Bakanı Lesego Makgothi’nin katıldığı törende imzalandı. Törende konuşan Turhan, “Cumhurbaşkanımız önderliğinde 2010 yılında hükümetimizce başlatılan Afrika açılımı her alanda başarı ile yürütülmekte. Lesotho ile imzalanan Hava Ulaştırma Anlaşması kapsamında iki ülke arasında 14 frekanslık yolcu uçuşu imkanı sağlanmakta, hava kargo operasyonları için ise sınırlama bulunmamakta” dedi.

Haberin Devamı

Turhan, THY’nin 30 Kasım’da Gambia’nın başkenti Banjul’a, 12 Aralık’ta ise Zambia’nın başkenti Lusaka’ya başlatacağı tarifeli seferler ile Afrika’da uçacağı ülke sayısını 37’ye, şehir sayısını da 55’e çıkaracağını bildirdi.

5G 2020’de

Turhan, 5G ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Turhan, “Biz 5G’yi dünyada ilk kullanan ülke olmak için programımızı yaptık. 2020’de 5G hizmetini topluma sunmayı planlıyoruz” dedi.