Ekonomi THY ailesi 500 yeni pilotla genişledi

THY ailesi 500 yeni pilotla genişledi

19.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, dünyada büyük bir pilot açığı bulunduğunu belirterek gençlere bu mesleği seçmelerini önerdi.

THY ailesi 500 yeni pilotla genişledi

THY’de göreve yeni başlayan 500 pilot için düzenlenen “Ailemize Hoş Geldiniz” etkinliği, şirketin Yeşilköy’deki Genel Müdürlük binasında yapıldı. Burada konuşan Ekşi, “Dünyadaki pilot ihtiyacı hepimizin malumu. Biz de THY olarak hem Aydın Çıldır’da hem de ülkemizdeki diğer uçuş okullarında yoğun bir pilot yetiştirme programı yürütüyoruz. Buradan her sene 400 civarında pilot arkadaşımızı yetiştirerek bünyemize katıyoruz. Onun dışında istihdam yoluyla kadromuzu güçlendiriyoruz. Bu yıl, 41 uçağımız filomuza katılacak” dedi.

Haberin Devamı

İngilizce vurgusu

Pilot adaylarını yurt dışına da gönderdiklerini belirten Ekşi, “Multipilot Licence (MPL) dediğimiz, daha kısa sürede pilotları bünyemize katacak bir çalışma başlattık. İnşallah bu sene sonuna doğru ilk ekibimize alacağız. Dolayısıyla çok daha hızlı bir şekilde pilot arkadaşlarımızı yetiştirme imkanına sahip olacağız” ifadelerini kullandı.

Ekşi, bu yıl 500’üncü pilotu bünyelerine kattıklarını dile getirerek, “Benim buradan tüm genç arkadaşlarımıza mesajım şu: Pilotluk çok güzel bir meslek. Maddi anlamda da, manevi tatmin anlamında da güzel bir meslek. Özellikle ‘Ben havayollarına geçmek istiyorum’ diyen arkadaşlarımızı İngilizcelerini de geliştirerek, pilot olmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bünyelerinde 4 bin 800’ün üzerinde pilotun uçtuğunu, bu yıl yaklaşık 600 pilotun daha ekibe katılacağın kaydeden Ekşi, ailelerin de çocuklarını pilot olmaya teşvik etmesini istedi.