Giresun TKDK ve DOKA'dan Yenilenebilir Enerjiye Destek

TKDK ve DOKA'dan Yenilenebilir Enerjiye Destek

20.12.2018 - 17:21 | Son Güncellenme:

.

TKDK ve DOKAdan Yenilenebilir Enerjiye Destek

GİRESUN (AA) - Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nca (DOKA) Giresun'da Planlı Güneş Enerji Santrali (GES) Bölgesi oluşturulması için fizibilite çalışması yapılacak.

Haberin Devamı

Fizibilite çalışması sonucunda oluşturulacak Planlı GES Bölgesi kurulumu ile TKDK'ya söz konusu sektörde sunulacak proje başvurularının da önü açılacak.

TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman'ı ziyaret etti.

Kurşun, ziyarette yatırım tutarı 11 milyon lira olan 7 GES proje başvurusu aldıklarını fakat arazilerin imar durumu sebebiyle yapı ruhsatı alınamamasından dolayı projelerin desteklenemediğini söyledi.

Giresun'un güneş enerjisi potansiyeli incelendiğinde Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinin GES yatırımları için ışınım açısından daha uygun olduğunu belirten Kurşun, bu bölgelerde yatırımcıların önündeki altyapı ve bürokratik engelleri kaldırmak için Planlı GES sahası kurulmasının birçok avantajı olduğunu aktardı.

Haberin Devamı

Kurşun, bölgede yıllık elektrik tüketimi yüksek olan sanayi sektörüne tüketimleri kadar üretim imkanı sağlayan bir planlı saha oluşturulmasına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"İlde elektrik üretimi yapmak isteyen girişimcilerin önünü açacak ve böylelikle bölgede yenilenebilir enerji kooperatifçiliği de yaygınlaşacak. Bütün yatırımcıların rahatlıkla yatırımlarını yapabilecekleri, fizibilitesi ve altyapısı hazır bir sahanın oluşturulmasını arzu ediyoruz."

DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Söz konusu Planlı GES Bölgesi'nin oluşturulabilmesi için yapılacak fizibilite çalışmasında her türlü desteği sağlayacağız. Fizibilite çalışmalarını ivedilikle başlatacağız. Bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak konularda, paydaş kurumlar olarak her zaman birlikte hareket edebiliriz." dedi.

Ziyarete, DOKA Giresun İl Koordinatörü Murat Aladağ, TKDK Proje Başvuru Yönetimi Birim Amiri Cenk Çekiç ve Uzman Senem Akın eşlik etti.