Ekonomi TOBB ve Vodafone’dan KOBİ’ye dijital destek

TOBB ve Vodafone’dan KOBİ’ye dijital destek

25.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

TOBB ve Vodafone’dan KOBİ’ye dijital destek

Ticaret Bakanlığı ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) himayesinde ve Vodafone’un sponsorluğunda düzenlenen Türkiye Teknoloji Buluşmaları Çanakkale’de gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Etkinliğin açılışında konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, eskinin İpek Yolu, Baharat Yolu gibi üzerindeki ülkeleri, insanları zengin eden ticaret rotalarının yerini günümüzde ‘internet siber otobanı’nın aldığını söyledi. Dünyada e-ticaretin toplam perakendeden aldığı payın yüzde 8.5, Türkiye’de ise yüzde 4 olduğunu aktaran Matlı, şöyle devam etti:

“Nüfusun yüzde 90’ı mobil bağlantıya sahip. 48 milyon kişi düzenli olarak her gün internete bağlanıyor. Peki internette ne yapıyoruz? Çok laf, az iş üretiyoruz. Günde ortalama 5 saatimizi internette geçiriyoruz. Ama elektronik ticarette ilk 25 içinde bile yokuz! İşte biz TOBB olarak, bu tabloyu değiştirmek istiyoruz. Firmalarımızı dijital dünyaya hazırlıyoruz.”

Haberin Devamı

TOBB işbirliği ile başlattıkları KOBİ’ler İçin Dijital Dönüşüm Hareketi projesinin, Türkiye’nin il ve sektör bazında dijitalleşme karnesini ortaya koyacağını vurgulayan Vodafone KOBİ Satış Bölümü Direktörü Yusuf Aysal, şunları söyledi:

“Proje kapsamında şimdiye dek 7 ilde dijitalleşme eğitimleri düzenledik, 2 bin 500’ü aşkın KOBİ’ye danışmanlık ve mentorluk sağladık. Gelecek yılın sonuna kadar tüm Türkiye’yi dolaşmayı hedefliyoruz.”