Afyonkarahisar Toç Bir-Sen İl Divan Toplantısı

Toç Bir-Sen İl Divan Toplantısı

24.02.2018 - 17:18 | Son Güncellenme:

.

Toç Bir-Sen İl Divan Toplantısı

AFYONKARAHİSAR (AA) - Memur-Sen'e Bağlı Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen) 37 Afyonkarahisar Şube Başkanlığı 5. İl Divan Toplantısı, temsilcilerin ve iş yeri temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Termal bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Toç Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nevzat Karakoçan, konuşmasına Afrin operasyonunu yürüten kahraman Mehmetçik'e en kısa sürede zafer kazanmalarını dileyerek başladı.

Memur-Sen Konfederasyonu ve Tarım ve Ormancılık Hizmet kolunun yetkili ve etkili sendikası olduğunu belirten Karakoçan, "4. Dönem Toplu Sözleşme sürecini çok iyi yöneterek çok değerli kazanımlarla sonuçlandırdık. Toç Bir-Sen olarak tarım orman çalışanlarımızın her platformda olduğu gibi toplu sözleşme masasında da haklarını sonuna kadar savunan haykıran gür sesi, dikleşmeden dik duran onurlu duruşu olmayı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

4. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgiler veren Başkan Karakoçan, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"2018 yılının ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ayı için yüzde 3,5, 2019 yılının ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ayı için yüzde 5'lik zammın yanı sıra enflasyon farkı aldık. 2018-2019 yılları kümülatif zam oranı yüzde 17,54 oldu. Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personeline döner sermayeden mahsuplaşma dışı yıllık 640 liraya kadar ödeme yapılmasını sağladık. Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında Kontrol görevi yapan mühendis, veteriner hekim, kimyager ve biyolog unvanlı personele görev yaptıkları her gün için ortalama 22 lira ödeme yapılmasını sağladık. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünde görev yapan personele brüt 300 lira, yılda bin 800 liraya kadar fazla çalışma ücreti ödenmesini sağladık."

Açılış konuşmaların ardından toplantı basına kapalı oturumla devam etti.