Otomobil Tofaş mesleki eğitime destek programı Bursa'da

Tofaş mesleki eğitime destek programı Bursa'da

19.05.2017 - 11:22 | Son Güncellenme:

Tofaş’ın, "Mesleki Eğitime Destek Programı" programı kapsamında Tofaş Sosyal Tesisleri’nde biri kesit olmak üzere üç Fiat Egea araç teslimatı Bursa'da gerçekleştirildi.

Tofaş mesleki eğitime destek programı Bursada

Tofaş, Mesleki Eğitime Destek Programı’na hız kesmeden devam ediyor.

Haberin Devamı

Şirket açıklamasına göre, üniversite ve teknik meslek liselerinin eğitim içeriğine katkıda bulunarak gençlerin akademik ve mesleki gelişimine destek sağlamayı amaçlayan sosyal sorumluluk projesi tamamlandığında 56 adet Egea otomobil Türkiye’nin tüm bölgelerinde hizmete sunulmuş olacak.

Açıklamada Bursa’da araç desteği sağlanan eğitim kurumlarının temsilcilerinin bir araya geldiği program kapsamında, biri kesit olmak üzere özel olarak hazırlanan üç Fiat Egea'nın, Tofaş Fabrika Direktörü Erdal Şimşek, Tofaş İnsan Kaynakları Direktörü Burhan Çakır ve Tofaş Dış İlişkiler Direktörü Güray Karacar tarafından kurum temsilcilerine teslim edildiği belirtildi.

Açıklamada, Tofaş Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törene Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Acır, Bursa Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Mimarlık Mühendislik Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hamdi Öğüt ve Bursa Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahattin Kamber'in yanı sıra OİB Meslek Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yunus Bulut ve Müdür Yardımcısı Nihal Göker ile Osmangazi Hürriyet Meslek Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hamza Bilgen ve Müdür Baş Yardımcısı Oktay Güllü'nün katıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Ayrıca açıklamada Türkiye’nin yedi bölgesinde Fiat bayileri desteğiyle yürütülen program kapsamında bugüne kadar 23 üniversite ve 6 Meslek Teknik Anadolu Lisesi’ne araç teslimatı gerçekleştirildiği kaydedildi.

Mesleki eğitime destek projesinde, öğrencilerin otomobil üzerinde araştırma-geliştirme safhalarını ve çalışma prensiplerini deneyimlemeleri hedefleniyor. Tofaş’ın proje dahilinde gerçekleştireceği teslimatlarla, 56 araç üniversite ve meslek lisesinin atölye çalışmalarında kullanılmak üzere hibe edilecek. Proje tamamlandığında 43 üniversite ve 13 Meslek Teknik Anadolu Lisesi’nin eğitimine destek sağlanmış olacak.