Tok tutan sahur menüsü

Tok tutan sahur menüsü ile artık oruçluyken kendinizi daha zinde ve doymuş hissedeceksiniz. Tok tutan sahur menüsünde neler var, tok tutan sahur menüsü nasıl hazırlanır diyorsanız işte cevaplar.

17.05.2018 Perşembe Güncelleme : 17.05.2018-14:16 Perşembe

Tok tutan sahur menüsü ile oruçluyken kendinizi daha tok ve zinde hissedeceksiniz.  Sahurda bir takım yiyeceklerin tüketilmesi oruçluyken daha fazla acıkmanıza hatta daha fazla susamanıza neden olabilir. Bu nedenle sahurda tüketilmesi veya tüketilmemesi gereken yiyeceklerin lşstesini bilmenizde fayda var. 

Tok tutan sahur menüsüne geçmeden önce sahurda ne yenir ne yenmemelidir sorusunun cevaplarını verelim…

Oruç tutarken kan şekerinin ani bir şekilde düşmemesi ve çabuk acıkmamak için tüketilmesi gerekenler nelerdir?

1- Pilavda ve makarnada esmer olanı tercih edin
2-  İftar ve sahurda 1 bardak süt için
3- Sahurda her zaman 2 adet yumurta yemeyi ihmal etmeyin.
4- Sahurda yediğiniz yemekten sonra bir kase yoğurt tüketin.

Oruçluyken kan şekerinizin düşmesini dengelemeniz oldukça önemlidir. Bu nedenlerden dolayı yediğimiz besinlere dikkat etmemiz gerekmektedir. Sahurda yiyeceğimiz bir takım besinlerle, oruçluyken gün boyu tok kalabilirsiniz. İşte sahurda tok kalmanızı sağlayacak sahur menüsü.

Tok tutan sahur menüsü 

İçecek olarak: Cacık

 

 

Cacık hem kalsiyum ihtiyacını karşılamaya hem de içerisinde yer alan salatalıktan dolayı susuzluk ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olmaktadır.

Cacık tarifi 

Malzemeler 

Salatalık 
Dereotu 
Zeytinyağı 
Tuz - pulbiber 
Sarımsaklı yoğurt 

Cacık nasıl yapılır?

Salatalıkları ve dereotunu doğrayalım ve sulandırdığımız yoğurda ilave edelim tuzunu atıp karıştıralım üzerine zeytinyağı gezdirip servis edelim.

Sahur aperatifi olarak: Yumurta salatası 

 

 

Yumurta salatası içerisindeki yeşillik miktarı ve baharatlar sayesinde gün içerisinde tok kalmanızı sağlacaktır. Yumurtadaki proteinde aynı zamanda tok kalmanıza yardımcı olur.

Malzemeler 

 - 4 adet haşlanmış yumurta 


- 1adet taze soğan ince kıyılmış
 - Yarım demet kıyılmış maydanoz  
 - Tuz kimyon sumak ve pulbiber hepsinden bir tutam.
-  Zeytinyağı 

Nasıl yapılır?

Maydanozları, taze soğanları iyice ince ince kıyın. Yumurtaları da ince ince dilimledikten sonra yeşilliklerin içerisine atalım. Son olarak baharatları ve zeytinyağını ekleyerek servis edin.

 Ana yemek:  Ege tostu tarifi

 

 

-    2 dilim tost ekmeği
-    1 yemek kaşığı domates salçası
-    1 yemek kaşığı siyah zeytin ezmesi
-    1 dilim beyaz peynir
-    1 dilim dil peyniri
-    1 dal fesleğen
-    1 dal roka
-    1 yemek kaşığı tereyağı

Nasıl yapılır?

Tost ekmelerinin iç kısımlarına domates salçası, zeytin ezmesi sürün. Daha sonra salçanın üzerine beyaz peyniri, dil peynirini kaşar peynirini ve ince kıyılmış fesleğen ve rokayı ekleyin.
Daha sonra zeytin ezmeli dilimi üzerine kapatın. Diğer tostlar içinde aynı işlemi uygulayıp üzerinde tereyağını gezdirin ve tost makinesine verin.

Meyve olarak: 1 tabak karpuz ve 2 adet muz


Sahurda 2. Aperatif olarak bayatlamayan peynirli puf poğaça

 

Bayatlamayan peynirli puf poğaça sahurda yediğinizde tok kalmanızı sağlayacaktır. Bayatlamayan peynirli puf poğaça tarifi ise oldukça basit…

Malzemeler 

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt 
1 paket instant maya
3 yemek kaşığı toz şeker
2yumurta
2 tatlı kaşığı tuz

Bayatlamayan puf poğaça 

1-    Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığı)
2-    Su süt ve maya karıştırılarak az bekletilir maya biraz köpürür.
3-    Üzerine şeker eklenilerek eritilir ve diğer malzemeler konulur.
4-    Son olarak un eklenerek güzelce yoğrulur. Ve 1 saat mayalanması için bekletilir.
5-    Mayalanınca dilediğiniz şekli verip içine veya üzerine malzeme koyabilirsiniz. 
6-    Ben üzerine peynir domates ve biber dilimleri koydum. Gündüzden yapıyorum sahura ısıtıyorum mis gibi oluyor.