Ekonomi TOKİ’den emeklilere özel yaşam projesi

TOKİ’den emeklilere özel yaşam projesi

17.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

TOKİ’den emeklilere özel yaşam projesi

“İkinci Bahar” kampanyası ile emeklileri ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi (TOKİ), her projede emeklilere yüzde 25 kontenjan ayırıyor. TOKİ’den yapılan açıklamaya göre, “Emekliye İkinci Bahar” projesi kapsamında Bursa’nın Nilüfer ilçesinde inşasına başlanan bin 201 konutluk projede yaşam başladı.

Haberin Devamı

Bursa Nilüfer Emekli Konut Projesi’nin yoğun ilgi gördüğünü belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, projeye konut sahibi olmak isteyen 12 bin 955 emeklinin müracaat ettiğini aktardı. Bu müracaatlar neticesinde 15 Ekim 2016’da kura çekilişini yaptıklarını bildiren Turan, “Projemizi tamamladık. Emekli büyüklerimiz yeni yuvalarına kavuştu” dedi. Bursa Nilüfer’de sadece emekli vatandaşlar için inşa edilen projeyle kente yeni bir değer kazandırıldığına vurgu yapan Turan, şöyle devam etti:

“Bina cephelerinde zemin kat seviyesinde yöresel ‘kayrak’ taş kaplamalar, dekoratif pencereler, payanda ve söveler kullanarak geleneksel ve modern mimari buluştuğu konutlar inşa ettik.”

Başlangıç 83 bin TL

Konutların 2 + 1 inşa edildiğini aktaran Turan, “83 bin TL’den başlayan fiyatlarla yüzde 12, yüzde 15, yüzde 20 peşinat ve 180, 216, 240 ay vade seçenekleri ile konutların satışını daha önce gerçekleştirdik” dedi.