Adana *Toplu Taşıma Kullan, Zaman Sana Kalsın"

*Toplu Taşıma Kullan, Zaman Sana Kalsın"

18.06.2018 - 13:55 | Son Güncellenme:

.

*Toplu Taşıma Kullan, Zaman Sana Kalsın

ADANA (AA) - Adana Büyükşehir Belediyesinin, kent içi ulaşımda toplu taşıma araçlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla yürüttüğü Toplu Taşıma Kullan Zaman Sana Kalsın Projesi kapsamında Bölgesel Ulaşım Rehberi hazırlandı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Adana Büyükşehir Belediyesinin, Avrupa Birliği'nin (AB) desteklediği Avrupa’da Ulaşım Yoğunluğunu Azaltma, Ulaşım Verimliliğini Artırma Projesi'ne Romanya, Makedonya, Ürdün ve Estonya ile paydaş olduğu belirtildi.

Londra, Paris, Viyana, Kopenhag ve Berlin’de ulaşım sorunlarına uygulanan çözüm politikalarıyla örtüşen, sürdürülebilir öneriler geliştirmek üzere Avrupalı uzmanların Adana’ya geldiği ve incelemelerde bulunduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şaban Aca'ın, başkanlığında yapılan toplantıda konuk heyet ile birlikte Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, TCDD temsilcileri Adana'nın mevcut durumu ve şehrin yeni yatırımlarla yakın gelecekte öngörülen ulaşım sorunlarını tartıştı. Adana Büyükşehir Belediyesinin kullandığı teknolojiler ve ulaşım politikaları değerlendirildi. Avrupalı uzmanlar, Adana’da eğlencenin ve alışverişin merkezi olan Ziyapaşa Bulvarı'nın yayalaştırılması alternatif üzerine önerilerde bulundu. Toplantıdan çıkan sonuçlara göre, toplu taşıma araçları olan belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri, minibüsler, hafif raylı sistemin daha erişilebilir olması için Adana Büyükşehir Belediyesi Bölgesel Ulaşım Rehberi hazırladı. Toplu taşıma araçlarının rotalarını, otobüs duraklarının ve metro istasyonlarının konumlarını gösteren haritalar ortaya çıktı. Oluşturulan 19 ayrı harita Adana'nın ana cadde ve bulvarlarındaki duraklara asıldı. Kent halkı, bu haritaları inceleyerek toplu taşıma araçlarından çok daha verimli yararlanmaya başladı."