Siyaset Torunlarla sandığa

Torunlarla sandığa

25.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, oy vermeye torunlarıyla gelirken, Başbakan Yıldırım İzmir’de, CHP lideri Kılıçdaroğlu da Ankara’da oylarını kullandı.

Torunlarla sandığa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oyunu her zaman olduğu gibi yine Üsküdar’da kullandı. Eşi Emine Erdoğan ve torunu Ömer Tayyip ile Üsküdar’daki Saffet Çebi Ortaokulu’na gelen Erdoğan, okulun bahçesini dolduran vatandaşların alkışları ve “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganıyla karşılandı. Erdoğan, makam aracından indiği sırada eski Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun kucağındaki 3 yaşındaki kızı Ela’yı sevdi. Vatandaşlarla fotoğraf çektirdikten sonra okula giren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, engelli bir seçmenle de sohbet etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı, eşi Emine Erdoğan ile “3275” numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girerek, sandık görevlileriyle tek tek tokalaştı. Seçmen listesinin 50. sırasındaki Erdoğan ve 51. sırasındaki eşi Emine Erdoğan, gerekli kontrolün yapılması için kimliklerini sandık görevlilerine verdi.

Torunlarla sandığa

Emine Erdoğan, oyunu torunu Emine Albayrak ile kullandı.

‘Demek katılım iyi’

Emine Erdoğan, oyunu kullandıktan sonra zarfı, torunu Mahinur Albayrak ile attı. Eşinin ardından oy pusulası ile zarfını alıp imzasını atan Cumhurbaşkanı, oyunu kullandı. Erdoğan, zarfı, torunları Ömer Tayyip Erdoğan ve Ahmet Akif Albayrak ile birlikte sandığa attı. Aynı sandıkta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak da oylarını kullandı.

Haberin Devamı

Sandık başkanından katılıma ilişkin rakamı öğrenen Cumhurbaşkanı, “Demek ki katılım iyi görünüyor. Türkiye genelinde de bunu gösteriyor” dedi. Seçimlerde ciddi sıkıntı olmadığını da kaydeden Erdoğan, sonucun hayırlı olmasını diledi. GÖKHAN KARAKAŞ, MERT İNAN, FERİT ZENGİN, ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul

Torunlarla sandığa

Yıldırım: Koltuk elimizde kaldı

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu İzmir’in Karabağlar ilçesinde çocuklarının bağışıyla yaptırılan Bahar Yıldırım İlkokulu’nda kullandı. Başbakan Yıldırım çıkışta yaptığı açıklamada, “Yeni sistemle Türkiye yeni hedeflere, yeni ufuklara istikrar ve güven içerisinde ilerlemeye devam edecek. Seçimlerin bütün milletimize huzur, barış kardeşliğe vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Bir basın mensubunun “son başbakansınız görevi devredemeyeceksiniz duygularınızı alabilir miyiz” sorusuna Yıldırım, “Koltuk elimizde kaldı, müzayedeye çıkaracağım artık” esprisiyle karşılık verdi. l ANKARA Milliyet İzmir AA

Torunlarla sandığa

Başbakan Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, oyunu Ankara’da kullandı.

Bahçeli: Yeni bir dönem

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oyunu her zamanki gibi Anıttepe Ortaokulu’ndaki 1297 numaralı sandıkta kullandı. Bahçeli, çıkışta yaptığı açıklamada, “Devletimize, milletimize ve Cumhuriyetimize hayırlı uğurlu olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. 24 Haziran 2018, milletimiz açısından önemli bir gündür. İnanıyorum ki huzur güven ortamında sağlıklı bir seçimle yeni bir döneme Türkiye girecektir. Bütün partilere ve adaylarına başarılar diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Torunlarla sandığa

Eşi ve oğluyla birlikte oy verdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu oyunu, eşi Selvi ve oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ile birlikte Çukurambar Arjantin İlkokulu’ndaki 4173 numaralı sandıkta kullandı. Oy kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, özellikle Doğu, Güneydoğu’dan şikayetler geldiğine dikkati çekerek kamu görevlilerine baskı altında kalmadan görevlerini yapmaları çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu, seçimin üzerine düşecek her gölgenin demokrasiye indirilmiş bir darbe olacağını söyledi. ANKARA Milliyet

Torunlarla sandığa

İnce oyunu Yalova’da verdi, Ankara’ya gitti

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu memleketi Yalova’da kullandı. Oyunu kullanmak üzere 10.30’da eşi Ülkü, oğlu Salih Arda ve gelini İdil Göknil Işıklar İnce ile Saffet Çam Ortaokulu’na gelen İnce’yi partililer alkışlarla karşıladı. 1118 numaralı sandıkta oyunu kullanan İnce, okulun bahçesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Hepinize çok teşekkür ederim. Şimdi buradan Ankara’ya gidiyorum, YSK’nın önüne. Siz burada sandıkların başında durun. Ben YSK’nin başında duracağım. Allah’ın izniyle bu iş olacak. Cumhuriyet’in kuruluşunda da Yalova, Atatürk’ün karargâhıydı. 1929’dan 1 Şubat 1938’e kadar burası karargâhtı. İşte bak, karargâh olmaya başladı da” dedi. ÜNAL ÇAM Yalova

Haberin Devamı

Torunlarla sandığa

‘Memleketimiz için hayırlı olur inşallah’

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, oyunu eşi ile birlikte Çankaya Lisesi’nde oyunu kullandı. Karamollaoğlu, okul çıkışında yaptığı açıklamada, “İnşallah huzurlu, rahat bir seçim geçiririz. Bu akşam neticeler ne olursa olsun, inşallah memleketimiz için hayırlı olur temennisinde bulunuyorum. Seçimler çok önemli. Çünkü önümüzdeki 5 yıl bu ülkenin menfaatine, ümit ediyoruz ki kararlar alacak hem Cumhurbaşkanı, hem de milletvekilleri seçilecek” dedi.

Haberin Devamı

Karamollaoğlu, Suruç’ta yaşanan olaylarla ilgili sorulan soruya ise, “Üzücü haber geldi. İnşallah üzücü hadiseler başka yerlerde de tekerrür etmez” dedi.

Torunlarla sandığa

‘Seçmenin tercihine itiraz edemezsiniz’

Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener de Üsküdar Beylerbeyi’ndeki Hacı Sabancı Anadolu Lisesi’ndeki 2119 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Akşener, “Bu seçimlerin hem hayırlı olmasını hem de gerçekten seçmenin hür iradesini yansıtmasını diliyorum. hür iradenin sandığa yansıması için biz elimizden geleni yapacağız. Demokrasilerde her şey tartışılabilir. Ama bir tek şey tartışılamaz. Hür irade ile seçmenin verdiği yaptığı tercihin sandık sonuçlarına itiraz edemezsiniz. Hayırlı uğurlu olsun. Allah hiçbirimizi utandırmasın” dedi.

Torunlarla sandığa

Kahraman: Sandık ne derse o olacak

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, oyunu Çankaya İlkokulu 1146 numaralı sandıkta kullandı. Sandık görevlileriyle ve vatandaşlarla tokalaşan Kahraman, oyunu kullanmasının ardından şunları kaydetti: “Mühim bir seçim, tarihi bir seçim. Her seçim önemli ve sandık ne derse o olacak. Türkiye, demokrat bir ülke olarak, cumhuriyet devleti olarak ilelebet devam edecek, yola devam edecek. Neticenin iyi olacağına inanıyorum. Herkes için, ülkemiz için hayırlı olsun.”

Torunlarla sandığa

‘Türkiye, Atatürk rotasına girecek’

Cumhurbaşkanı adayı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de İstanbul’da oy kullanan adaylardandı. Eşi ve çocuklarıyla Beşiktaş Gayrettepe’deki Şair Nedim Ortaokulu’na gelen Perinçek, oyunu 1154 numaralı sandığa attı. Ardından da “Büyük Türk Milleti, yarın dünya güneşin etrafında dönmeye devam edecek. Türkiye’nin önünde göreceksiniz 1-2 yıl içinde çok büyük çözümler var ve Türkiye Atatürk rotasına tekrar girecek” açıklamasını yaptı.

Torunlarla sandığa

‘Milli irade sandıkta tecelli edecektir’

Oyunu Keçiören’in Etlik mahallesinde bulunan Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi’nde kullanan BBP Genel Başkanı ve Ak Parti Ankara Milletvekili adayı Mustafa Destici, “Sandıktan çıkacak sonuca, milli iradeye hepimizin ram olma gibi bir yükümlülüğü var. Sandıkta milli iradenin tam olarak tecelli edeceğine yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Torunlarla sandığa

Gül oyunu eşiyle kullandı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 12.00 sıralarında oyunu Çubuklu Mahallesi’ndeki Şehit İsmail Kefal İlkokulu’nda eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte kullandı. Sandık görevlileriyle sohbet eden Gül, geçen seçimlere oranla kalabalığın daha az olduğu şeklindeki gözlemini paylaştı. Sandık görevlisi ise “Sabah yoğundu” dedi.

Torunlarla sandığa

‘Sonuçların çok güzel olacağına inanıyorum’

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, oyunu tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’ne konulan 9902 numaralı sandıkta kullandı. Demirtaş oyunu kullandıktan sonra, sosyal medya hesabından Abdullah Zeydan ile birlikte olan fotoğrafın paylaşarak, “Sonuçların çok güzel olacağına inanıyorum. Hepimize hayırlı olsun” dedi. l Edirne AA