Gündem Telefonda bu sözü söyledi, 1 milyon lira hesabına yattı

Telefonda bu sözü söyledi, 1 milyon lira hesabına yattı

15.05.2018 - 12:34 | Son Güncellenme:

İstanbul'da telefonla aradıkları yaşlı kişilere kendilerini torunu ya da yeğeni olarak tanıtan ardından da 'başlarının belada olduğunu' söyleyip dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Telefonda bu sözü söyledi, 1 milyon lira hesabına yattı

İstanbul'da, cep telefonuyla sabit ev numaralarından aradıkları yaşlı insanları akrabaları gibi davranarak dolandıran 9 kişilik bir dolandırıcılık şebekesi polis tarafından çökertildi. Aradıkları yaşlılara "Ben senin torununum. Başımı belada" diyerek kandırdıktan sonra para isteyen şebekenin, aynı yöntemle 58 yaşlı insandan 1 milyon lira vurgun yaptığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Şebekenin mağduru olan ve savcılığa başvuruda bulunarak dolandırıldıklarını ifade edip şikayette bulunan yaşlı insanların suç duyurusuyla soruşturma başlatan Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro ekipleri yaptıkları çalışmalarda, şebeke halinde hareket eden bir çetenin eski telefon rehberlerini kullanarak yaşlı insanları hedef aldığını ve telefonla aradığı yaşlı insanlara "Babaanne/dede, ben torununum. Başım belada, acil para lazım. Arkadaşım geliyor ona parayı verirsin" diyerek kendilerini kandırdıklarını ve telefonda yaşlılık nedeniyle sesleri tam ayırt edemeyen yaşlı insanların ise evlerine gelen yabancılara para ve ziynet eşyalarını verdikleri tespit edildi.

Tespit edilen bilgiler ışığında harekete geçen ekipler, yürüttüğü teknik ve fiziki çalışma sonucu şüphelilerin kimliklerini ve adreslerini belirledi. İstanbul ve Karabük'te 9 adrese operasyon düzenleyen polis aralarında suç örgütü lideri olduğu öne sürülen Mustafa D'nin (40) de bulunduğu 9 şebeke üyesini yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada tabanca, tüfek, 5 telefon rehberi, 30 cep telefonu, 40 cep telefonu hattı, 2 dizüstü bilgisayar ile dolandırıcılıktan elde edildiği değerlendirilen 4 bin dolar para ele geçirilip el kondu.

Haberin Devamı

Gözaltına alınarak emniyette sorgulanan şebekenin sorgusundan, eski PTT telefon rehberlerini kullanarak 1 Ağustos 2017 itibariyle aynı yöntemle 58 yaşlıdan 1 milyon 50 bin lira para alarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 9 kişilik dolandırıcılık şebekesi "kişinin algılama yeteneğinin zayıflığından yararlanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve suç örgütüne üye olmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Yazarlar