Otomobil Toyota GR Super Sport tanıtıldı

Toyota GR Super Sport tanıtıldı

20.06.2018 - 10:48 | Son Güncellenme:

Toyota yeni otomobil konsepti GR Super Sport'u, Le Mans yarışları öncesinde düzenlenen etkinlik kapsamında tanıttı. Uzun süredir gündemde olan GR Super Sport Concept adlı otomobilin seri üretime geçeceği konusunda açıklamalar yapıldı. İşte GR Super Sport hakkında tüm detaylar...

Toyota GR Super Sport tanıtıldı

Japonya merkezli otomobil markası Toyota, uzun süredir gündeme getirdiği yeni otomobili GR Super Sport'u tanıttı. Toyota, 24 saatlik Le Mans yarışları öncesinde düzenlenen etkinlik kapsamında tanıttığı bu otomobili, seri üretime geçirme planlarının bulunduğunu da açıkladı.

Haberin Devamı

Bunun dışında Toyota’nın Le Mans yarışlarındaki yeni jenerasyon otomobilleri hakkında ipucu verdiği ve bu yeni yarış otomobillerine zemin hazırladığı da belirtiliyor.

Toyota GR Super Sport tanıtıldı

Toyota GR Super Sport'un donanım ve teknik özellikleri:

GR Super Sport adlı otomobil ortadan motora sahip. Kullanılan motor yarış otomobillerine benzer özellikler taşıyor ve Toyota Hybrid System-Racing olarak adlandırılıyor.

Motor 2.4 litrelik bir hacme ve çift turboya sahip. Ürettiği güç ise 1000 beygir.

Otomobilin geniş lastikleri sayesinde bu yüksek gücü rahatlıkla yola aktarmayı sağlıyor.

Gövdenin kıvrımlı ve erodinamik parçalarının karbonfiberden üretilmiş olması ağırlığı minimumda, performansı ise maksimumda tutuyor.

Toyota da GR Super Sport adlı bu konseptinin ne zaman piyasaya çıkacağı konusunda henüz net bir bilgi vermedi.