Gündem Trabzon’da pistten çıkan uçağın kokpitinde neler yaşandı

Trabzon’da pistten çıkan uçağın kokpitinde neler yaşandı

18.01.2018 - 12:30 | Son Güncellenme:

Ankara-Trabzon seferini yapan ve Trabzon Havalimanı'na indikten sonra pistten çıkarak denize 25 metre kala toprağa saplanıp yamaçta duran Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının kokpitinde neler yaşandı? Kazanın ardındaki gerçek tam olarak açıklanmasa da havayolu şirketleri Trabzon Havalimanı'ndaki kazanın ardından simulatörde aynı hataları bilerek yaparak test etti.

Trabzon’da pistten çıkan uçağın kokpitinde neler yaşandı


Günde ortalama 80 uçak Trabzon Havalimanı’na iniş kalkış yapıyor. Geçtiğimiz Cumartesi günü Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, Trabzon Havalimanı'na iniş yaptığı sırada kontrolden çıkmış, pistin kuzey yönünde deniz tarafına doğru sürüklenmişti. İniş takımları, balçığa dönüşen toprağa saplanan uçak, denize 25 metre kala durabilmişti. Uçaktaki 162 yolcu ve 6 mürettebat ölümden dönmüştü.

Haberin Devamı

PİLOT YAŞANANLARI TEKRARLADI

Hem yolcular, hem de uçuş havayolu çalışanları kazanın ardından nedenini merak ediyordu. Sözcü'den Turgut Erat'ın haberine göre, Kazanın nedeni henüz tam olarak açıklanmadı ancak havayolu şirketleri kazanın meydana gelişini simulatörde simule etti ve sonuç aynı oldu.

Trabzon’da pistten çıkan uçağın kokpitinde neler yaşandı

UÇAK PİSTTEN ÇIKTI

Simülasyonda uçan pilot aynı koordinatları izleyerek aynı hataları bilerek yapacak şekilde benzerini denedi. Sonuç neredeyse aynı oldu. Uçak pistten çıkıp denize doğru yöneldi.

KAYNAK: SÖZCÜ