Trabzon Trabzon'da 'Visit Application' Uygulaması Başladı

Trabzon'da 'Visit Application' Uygulaması Başladı

21.03.2019 - 13:51 | Son Güncellenme:

Trabzon'da 'Visit Application' uygulaması başladı

Trabzonda Visit Application Uygulaması Başladı

Filiz YILDIRIM/TRABZON, (DHA) - TRABZON Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, 2020 yılına girildiğinde dünyada 1,5 milyar insanın seyahat edeceğini belirterek dünyada turizmden yaklaşık 2 katrilyon gelir elde edileceğini söyledi.

Trabzon’un başka şehirlerde olmayan özelliklere sahip olduğunu belirten Ayvazoğlu, gelen turistlerin sıkıntılarını çözecek, onların sorunlarına anında çözüm bulacak bir planlama kurguladıklarını ifade etti. Müdür Ayvazoğlu “2020 yılına girildiğinde dünyada 1,5 milyar insan seyahat edecek. Dünya turizmden yaklaşık 2 katrilyon gelir elde edilecek. Gelecekte teknolojinin ön planda olduğu bir turizm hareketliliğinden bahsediyoruz ve biz bunun için gerekli alt yapıyı Trabzon’da oluşturduk. Trabzon başka hiçbir şehirde olmayan Visit Application uygulamasına sahip. Şehrin tüm kültür ve turizm dinamiklerine ulaşabilecek bir uygulamayı hayata geçirdik, 2019’da da lansmanını yapacağız. Web ortamını çok iyi kullanıyoruz. Bunun yanında turistlere 24 saat hizmet veren Information danışma merkezlerimiz var” diye konuştu.

'KONAKLAMADA HEDEF 3 MİLYON TURİST'

Yıl içinde Emit Fuarı, Cidde Fuarı gibi fuarlara katıldığını belirten Ayvazoğlu “Bu fuarlara katıldığınızda Trabzon’a yıl içinde ne kadar turist gelecek bu rakamı kestirebiliyorsunuz. Geçen yıl fuar ziyaretlerinin ardından 2018 yılı için 700 bin civarı yabancı turist tahmininde bulunmuştum, aşağı yukarı bu rakama yaklaştık. 2019 yılı için yabancı turist hedefimiz 750 bine ulaşmak. 2020 yılı itibariyle de konaklama açısından yabancı turist sayısında 1 milyon, yerli turist sayısında da 2 milyona ulaşmak istiyoruz. Yerli ve yabancı olmak üzere toplam hedefimiz 3 milyon turist” ifadelerine yer verdi.

FOTOĞRAFLI