Dünya Trump FBI’a Rusya üzerinden yüklendi!

Trump FBI’a Rusya üzerinden yüklendi!

19.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’den son 6 yılın en ölümcül saldırısı olarak nitelenen, Florida’da 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan okul saldırısına ilişkin istihbarat konusunu ihmal ettiği gerekçesiyle eleştirilen FBI’a, bir sert eleştiri de Başkan Donald Trump’tan geldi. Trump, FBI’ın Rusya soruşturmasıyla çok zaman harcadığını söyleyerek, kurumu “asıl işine dönmeye” çağırdı.

Trump FBI’a Rusya üzerinden yüklendi

Olayla ilgili tartışmalar devam ederken, Florida’da bir okula açtığı ateşle 17 kişinin ölümüne neden olan Nikolas Cruz’la ilgili, saldırıdan çok öncesine dayanan istihbarat bilgilerinin gözden kaçırıldığı iddia ediliyor. Eleştirilerin odağındaki FBI, suçlamaları kısmen kabul ederken, ABD Başkanı Donald Trump’tan konuyla ilgili bir açıklama daha geldi. Okula ateş açan saldırganla ilgili ipuçlarının gözden kaçırılmasının “üzücü” olduğunu belirten Trump, “Bu kabul edilemez. FBI, Trump kampanyasına Rus müdahalesini ispatlamaya çok zaman harcıyor fakat herhangi bir müdahale yok. Asıl işinize dönün ve hepimizi gururlandırın” mesajını paylaştı.

Haberin Devamı

Saldırgan Cruz’un ırkçı bir gruba üye olduğu, girişeceği katliamla ilgili sosyal ağlarda bazı ipuçlarını paylaştığı fakat FBI’ın Cruz’la ilgili soruşturmayı nihayete erdirmediği öğrenilmişti. FBI’dan yapılan açıklamada da, kurumun, saldırının faili hakkındaki istihbaratı soruşturmakta başarısız olduğu belirtilerek, failin “öldürme arzusu”, silah satın aldığı ve bir saldırı planlıyor olabileceği yönünde geçen ay gelen istihbaratın ajanlarca soruşturulmadığı ifade edilmişti.

Nedeni belirsiz

Saldırıyı gerçekleştiren 19 yaşındaki Nikolas Cruz’un, ilk kez mahkemeye çıkarıldığı ve 17 kez kasten adam öldürme suçundan yargılanacağı bildirilmişti.

Florida’nın Broward kentindeki Stoneman Douglas Lisesi’ne, 14 Şubat’ta, Cruz tarafından düzenlenen silahlı saldırıda 17 kişi hayatını kaybetmiş, en az 14 kişi yaralanmıştı. Aynı okulun eski öğrencilerinden olan ve okuldan atılan Cruz’un saldırıya yönelik amacı belirsizliğini korurken, saldırganın beyaz ırkçı bir gruba üye olduğu iddiası sosyal medyada geniş yer buldu.
ABD’de Kasım 2016’daki başkanlık seçimlerine Rusya’nın siber saldırı yoluyla müdahale ettiği iddiasıyla başlatılan ve halen devam eden soruşturma, ABD Başkan Trump’ın en fazla başını ağrıtan konulardan biri oldu.