Dünya Trump'tan tek cümlelik Castro mesajı

Trump'tan tek cümlelik Castro mesajı

26.11.2016 - 16:37 | Son Güncellenme:

ABD'nin seçilmiş başkanı Trump Twitter hesabından "Fidel Castro öldü!" yazdı. Putin efsanevi lideri modern tarihin simgesi olarak tanımlarken, Çin Castro'nun sonsuza kadar yaşayacağını ilan etti.

Trumptan tek cümlelik Castro mesajı

Küba'nın tarihi lideri Fidel Castro, bugün 90 yaşında yaşamını yitirdi. Castro'nun ölmesiyle dünyadan ardı ardına tepkiler geldi. ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump, Twitter hesabından tek cümlelik bir mesaj paylaştı. Trump, "Fidel Castro öldü!" yazdı.

Küba'nın en önemli müttefikleri arasında başı çeken Rusya'da ise üzüntü var. Rusya lideri Vladimir Putin, mevkidaşı Raul Castro'ya gönderdiği mektupta, "Küba Devrimi'nin lideri, ağabeyiniz Fidel Castro'nun ölümü nedeniyle size ve tüm Küba halkına en derin taziye dileklerimizi iletiyoruz. Bu olağanüstü devlet adamının adı haklı olarak modern dünya tarihinde bir dönemin simgesi olarak görülüyor" ifadesini kullandı.

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping ise, "Castro sonsuza kadar yaşayacak" dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DEN ÖVGÜ DOLU AÇIKLAMA

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Castro ile ilgili övgü dolu bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Küba Devrimi’nin efsanevi lideri Fidel Castro’nun ölümü büyük üzüntü ile karşılanmıştır. Siyasi tarihe derin izler bırakan ve ülkesinde sağlıktan eğitime, sanattan bilime pek çok alanda köklü reformlar gerçekleştiren Fidel Castro, Küba’daki genç kuşaklara yol gösterecek değerleri ve idealleri miras bırakmıştır.

Hayatını adadığı mücadele sadece Küba’da değil, tüm dünyada yankı bulmuş ve farklı siyasi kamplarda dahi saygınlık uyandırmıştır. Küresel adaletsizliğe karşı çıkmış, daha eşitlikçi ve dayanışmacı bir dünya kurulması için çalışmıştır.

'Başka türlü bir dünya mümkündür' sözleri de, hangi siyasi görüşten olursa olsun, bugün Latin Amerika’dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Afrika’ya, milyarlarca insanın ortak özlemini yansıtmaktadır.

Haberin Devamı

1996 yılında Habitat toplantısı için İstanbul’a gelen Fidel Castro’ya halkımız tarafından gösterilen ilgi ve sevgi hala hatırlanmaktadır. Fidel Castro’nun ailesine ve dost Küba halkına taziyelerimizi sunuyoruz."