Dünya Trump ulusal acil durum ilan etti!

Trump ulusal acil durum ilan etti!

17.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan firmalarının “ABD’ye ulusal güvenlik tehdidi teşkil eden” ülkelerden telekomünikasyon ekipmanları almasını engelleyen başkanlık kararnamesine imza attı.

Trump ulusal acil durum ilan etti

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders yaptığı yazılı açıklamada, Trump’ın, “Bilgi ve İletişim Teknolojileri ve Hizmetleri Tedarik Zincirini Koruma” başlıklı başkanlık kararnamesini imzaladığını bildirdi. Buna göre Trump’ın kararı, Amerikan firmalarının “ABD’ye ulusal güvenlik tehdidi teşkil eden” ülkelerden telekomünikasyon ekipmanları almasını engelleyecek.

Haberin Devamı

Trump’ın bu adımının, öncelikle Çin’i hedef aldığı bildirildi. Amerikan medyası, Çinli Huawei firmasının ABD’deki işleriyle ilgili son aylarda yaşanan sürecin sonucunda Trump yönetiminin bu tür bir adım attığını ileri sürerken, Beyaz Saray yetkilileri doğrudan bir ülke veya firma ismi zikretmekten kaçındı. Yine Amerikan medyasına yansıyan haberlerde Trump yönetiminin, Huawei firmasıyla iş yapan Amerikan firmalarına da artık yaptırım getirebileceği ifade edildi. Huawei’den yapılan açıklamada, ABD içinde iş yapmalarının engellenmesinin, yalnızca Amerikalı tüketicileri ve firmaları etkileyeceği savunuldu.