Siyaset TSK’da devir teslim! Akar’ın üniformalı son fotoğrafı

TSK’da devir teslim! Akar’ın üniformalı son fotoğrafı

17.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yapılan düzenlemenin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yeni dönem, dün Genelkurmay Başkanlığı Orbay Salonu’nda yapılan törenle fiilen başladı. Ordunun komuta kademesinin bütünlük içinde olduğunun mesajının verildiği törene, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar son kez üniformasını giyerek katıldı.

TSK’da devir teslim Akar’ın üniformalı son fotoğrafı

Forsu Güler aldı

Haberin Devamı

Akar, törende Genelkurmay forsunu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşan Güler’e teslim etti. Kuvvet komutanlarının da katıldığı törende, ordunun komuta kademesinin bütünlük içinde olduğu mesajı verildi. Daha önceki devir teslim törenlerine komutan eşleri katılırken, dünkü törende, komutan eşlerinin bulunmaması ise dikkati çekti. Akar ile Güler, törenden sonra Genelkurmay Başkanı yazılı odanın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Dün ordunun komuta kademesindeki atamalarla ilgili iki tören daha düzenlendi. Güler, dün kuvvetin karargâhında düzenlenen törenle Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar’a devretti. Genelkurmay Karargâhında düzenlenen törenle de Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Metin Gürak, Genelkurmay İkinci Başkanlığı görevini ÜmitDündar’dan devraldı.

Haberin Devamı

TSK’da devir teslim Akar’ın üniformalı son fotoğrafı

Anıtkabir ziyareti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar TSK’nın yeni komuta kademesiyle Anıtkabir’i ziyaret etti. Akar’a Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz eşlik etti.