Siyaset ‘TSK’nın Afrin’de kazandığı başarıyı kimse başaramaz’

‘TSK’nın Afrin’de kazandığı başarıyı kimse başaramaz’

18.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, “Zeytin Dalı Harekâtı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kazandığı başarıyı kimse başaramaz” dedi.

‘TSK’nın Afrin’de kazandığı başarıyı kimse başaramaz’

Bakan Ömer Çelik, Adana’nın İmamoğlu ilçesinde Ak Parti İlçe Teşkilatı’nın genel kuruluna katıldı. Katılımcılara seslenen Bakan Çelik, “Afrin harekâtı ile Mehmetçik’in ortaya koyduğu kahramanlığı görüyoruz. Dünya devletleri bize, ‘Siz o kadar ordunuzun içinden FETÖ’cü asker buldunuz ve bunları ordudan uzaklaştırdınız. Peki, ordunuz nasıl bu kadar güçlü, ayakta durabiliyor?’ diyorlar. Asker kılığına girmiş bu hainleri ordumuzdan uzaklaştırarak ordumuzu daha da güçlendirdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Bize söyleyemezler’

Türk ordusunun Fırat Kalkanı Harekâtı’nda olduğu gibi Afrin’de de büyük bir başarı gösterdiğini vurgulayan Bakan Çelik şunları kaydetti: “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de kazandığı başarıyı kimse başaramaz. En çok, ‘Sivil kayıplara karşı hassas mısınız?’ diye soruyorlar. Ortada hiçbir sivil kayıp yokken, Mehmetçik özellikle sivil kayıplar vermemek için büyük mücadele gösterirken ve yine sınırımıza teröristler tarafından evlerimize ve camilerimize füzeler atılırken, çok sayıda vatandaşımız şehit olurken neden sivil kayıplardan bahsedilmiyordu? Dünya üzerinde bu verdiğimiz mücadele kadar uluslararası hukuka uygun bir mücadele yok. “ l UĞUR SELÇİK Adana DHA