Kütahya Tüberküloz Hastası 25 Yıldır Sokakta Çalışarak Geçimini Sağlıyor

Tüberküloz Hastası 25 Yıldır Sokakta Çalışarak Geçimini Sağlıyor

04.06.2018 - 11:28 | Son Güncellenme:

.

Tüberküloz Hastası 25 Yıldır Sokakta Çalışarak Geçimini Sağlıyor

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde sokakta satış yaparak geçimini sağlamaya çalışan tüberküloz hastası Arif Ulusoy, ilerleyen yaşı ve hastalığı nedeniyle zor durumda olduğunu belirterek yetkililerden yardım istedi.
1970 yılında tüberküloz hastalığına yakalandığını ve yaklaşık 10 yıl hastanelerde tedavi gördüğünü belirten 63 yaşındaki Arif Ulusoy, "Tüberküloz hastasıyım. 25 yıldır yaz kış bu yolda mısır kaynatıp satmaktayım. Kendim Şaphaneliyim. Nefes alamıyorum. Ama ekmek parası kazanmak için bu işi yapmak zorundayım. Başka alternatifimiz yok. Zorluklar içerisinde ayakta durmaya çalışıyoruz. Sağlık güvencem ve emekliliğim yok. İlaçlarımı önceden yeşil kartım vardı onunla alıyordum. Şimdi sigortam da yok yeşil kartım da yok. Devletimiz bana yardımcı olursa kendimi tedavi ettirmek istiyorum" dedi. Ulusoy, zor durumda olduğunu belirterek yetkililerden yardım beklediğini söyledi.
Arif Ulusoy’dan sürekli alışveriş yapan vatandaşlar ise "Arif amca 25 senedir bu işi yapıyor. Hiç bir sağlık güvencesi yok. Ayakları tutmuyor, bazen müşteri geldiğinde zor kalkıyor. Devletin gerekli desteği vermesini istiyoruz" diye konuştu.