Siyaset ‘Tüm çiftçiler için yürüyoruz’

‘Tüm çiftçiler için yürüyoruz’

20.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP tarafından organize edilen ‘Fındık İçin Yürüyoruz’ eylemi ikinci gününde Giresun’un Piraziz ilçesinde yaklaşık bin kişinin katılımı ile başladı. Bugün de devam edecek yürüyüşün ardından düzenlenecek final mitingine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.

‘Tüm çiftçiler  için yürüyoruz’

Önceki gün Ordu’dan başlayan yürüyüşün ikinci gününde CHP’liler ve fındık üreticileri Piraziz Belediyesi önünde toplandı. Gruba, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP milletvekilleri ve partililer de eşlik etti. Yürüyüş öncesi açıklama yapan Torun, üreticinin yürüyüş kararını alınca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı’nın apar topar açıklama yaptığını belirterek şunları söyledi:
“Bakan, 50 milyon lira ödeme yapılacağını ve eskisi gibi fındık alırken dikkat ettikleri belli konuları yumuşattıklarını ifade ettiler. Görüldü ki yürüyüşe başlamamız bile etkiledi. Bu sabah gelirken duydum çok sevindirici bir olay, 7.50 lira olan fiyat 8-8.50 liraya doğru tırmanmaya başladı. Demek ki üretici sesini çıkarınca üretici hakkını talep edince buna duyarsız kalınamıyor. Üreticileri desteklemek isteyen herkesle birlikte sadece üreticinin alın terini alması için mücadele ediyoruz. Bu haklı mücadeleyi hükümet ve yetkililer anlayacaktır ve mutlaka ama mutlaka fındık üreticisine destek olacak kararları alacaklardır. Biz bu yürüyüşü sadece fındık üreticisinin alın terinin karşılığını alması için yapıyoruz. Ama şunu da söylemek istiyorum, Türkiye’de tüm çiftçiler için yürüyoruz. Bu Türk çiftçisinin, üreticinin yürüyüşüdür.”
Çuvalla katıldı
Belediye meydanında toplanan kalabalık geniş güvenlik önlemleri altında Karadeniz Sahil Yolunda ikinci günü yürüyüşüne başladı. ‘Emek, ekmek, fındık demek’ sloganları atan kalabalık alkışlarla yürüyüşünü sürdürdü. Bu arada bir üretici de sırtında fındık çuvalı ile yürüyüşe katıldı. Araç sürücüleri ve çevredekiler de yürüyen kalabalığa destek verdi.
Yürüyüş üçüncü gününde bugün devam edecek. CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da bugünkü yürüyüşün ardından Giresun’da düzenlenecek final mitingine katılarak bir konuşma yapacak.

Haberin Devamı

Yazarlar