Gündem Tunahan’ın yüzü güldü

Tunahan’ın yüzü güldü

03.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tiyatrocu Eylül Öztürk yaptığı çağrıyla 8 saatte mucize yarattı. SMA hastası Tunahan Şenyurt’un tedavisi için 9 ay önce başlatılan kampanyada gerekli 2 milyon TL’nin sadece 695 bin lirası toplanmıştı. Tiyatrocu Eylül Öztürk’ün sosyal medyadan yaptığı çağrıyla 8 saatte 1 milyon 305 bin lira bağış hesabına yatırıldı....

Tunahan’ın yüzü güldü

İstanbul Küçükçekmece’de yaşayan Tuğba ve İbrahim Şenyurt çiftin 4,5 yaşındaki çocukları Tunahan’a 9 aylıkken 10 binde 1 kişide görülen spinal müsküler atrofi (SMA) Tip 2 teşhisi konuldu. Doktorlar aileye Tunahan’ın en fazla 2 yaşına kadar yaşayacağını söyledi. Ancak Tunahan direndi, şu an 4,5 yaşında. Onun savaşına ailesi de eşlik etti. Çocukları gözlerinin önünde her geçen gün daha da eriyen aile ABD’de deneme aşamasında olan ve bazı çocuklarda olumlu sonuç verdiği belirtilen bir ilacın peşine düştü. Ancak başlangıç doz tutarı 2 milyon lirayı bulan ilaç, SGK ödeme listesinde değildi. İlacı almaya maddi güçleri yetmeyen aile, İstanbul Valiliği’nin onayıyla bir yardım kampanyası başlattı.

Haberin Devamı

Tunahan’ın yüzü güldü
Hesap çalındı

Milliyet’in geçtiğimiz Eylül ayında “İlk doz için 2 milyon lazım” başlığıyla duyurduğu kampanla kısa sürede ciddi destek aldı. Kampanya için açılan hesapta kısa sürede 300 bin liraya yakın para birikti ancak kötü niyetli kişiler 2 binden fazla takipçisi olan “tunahanyürüsün” adlı Instagram hesabını çaldı. Bunun ardından kampanya sekteye uğradı. Savcılığa suç duyurusunda bulunup yeni hesap açan aile kampanyayı “tunahansenyurt” adlı hesaptan yürütmeye başladı. Ancak aradan geçen 6 ayda hesapta sadece 695 bin lira toplanabildi. Eksik kalan 1 milyon 305 bin lira için ise adeta bir mucize oldu.

Tiyatrocu Eylül Öztürk’ün önceki gün Instagram hesabından yaptığı paylaşımın ardından bir anda binlerce kişi SMS ile 10 TL bağış yaptı ve 8 saatte 1 milyon 305 bin TL daha toplanarak Tunahan’a umut olabilecek ilacın ilk dozu için gereken miktar denkleştirildi. Anne Tuğba Şenyurt da bu mutlu haberi, “Tunahan için gerekli miktar toplandı. Herkesten Allah razı olsun, oğlum yüzünü güldürdünüz. İlacımız gelecek daha fazla bağış yapmayın. Bize çok güzel sahip çıktınız. Bayramımız oldu” paylaşımıyla duyurdu.

Haberin Devamı

Instagram hesabında paylaştığı video ile Tunahan için bir gecede 1 milyon 305 TL toplanmasını sağlayan oyuncu Eylül Öztürk de şunları söyledi: “Ben yardım kampanyasını tesadüfen sosyal medyada gördüm ve bir video çekerek, 10 TL karşılığında SMS ile yardım çağrısında bulundum. Instagramda fazla takipçimin olması ve Instagram fenomenlerinin beni takip etmesi de çağrının kısa sürede yayılmasına neden oldu. Bunun yanı sıra samimi olduğum sosyal medya fenomenlerini arayıp paylaşmalarını da istedim. 8 saatlik bir süre içerisinde de istenilen miktar toplandı. Bizim yaptığımız sadece küçük bir şey. Biz büyüksek, devlet bizden büyük. Bu çocukların yaşaması için geçici değil kalıcı çözümler lazım.”

Yardım yapan ünlü isimler

Eylül Öztürk, Tolga Zengin, Cenk Tosun, Çağla Şikel, Özge Ulusoy, Gülben Ergen, Seda Sayan, Haluk Levent, Necip Uysal gibi isimlerin destek çağrısında bulunması ve sosyal medya hesaplarında Tunahan için paylaşımlar yapması desteği iyice arttırdı. Kampanyanın ünlü isimlere ulaşması sayesinde destek toplanması süreci de hızlanmış oldu.

Haberin Devamı

Tunahan’ın yüzü güldü

‘Umutsuzluğa kapılmıştık, bu bir mucize’

Oğlu için gerekli miktarın toplanması için aylardır duyuru ve paylaşımlar yapan anne Şenyurt Milliyet’e şunları anlattı: “Şu an da yaşadığım duyguları ifade etmem çok zor. Şaşkın ve mutluyum. Çünkü yardım kampanasının süresi Ağustos’ta sona eriyordu. Aylardır topladığımız parada çok fazla bir değişiklik yoktu. Umutsuzluğa ve çaresizliğe kapılmışken, bir gecede her şey değişti. Bu bir mucize. Şu an için önemli olan ilk 4 dozdu. Sonraki aşamayı düşünmedim, önceliğimiz bu doz, bunu bir alalım ve kullansın. Yardımda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Benim kadar Tunahan da sevindi.”