Geri Dön

Türk Kahveli Cheesecake Tarifi

Cheesecake'i hiç böyle yediniz mi? Türk kahveli cheesecake, farklı tatlar arayanlar için mükemmel bir tariftir. Tüm cheesecake'leri size unutturacak olan Türk kahveli cheesecake tarifini mutlaka evinizde deneyin. Üstelik yapımı çok basit olan bu cheesecake, kahvenizin yanına çok yakışacaktır. İşte Türk kahveli cheesecake tarifi...

Türk Kahveli Cheesecake Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

600 gram labne peyniri
3 yumurta
1 paket krema
3 yemek kaşığı mısır nişastası
2.5 çay kaşığı Türk kahvesi
1 çay fincanı şeker
2 paket yulaflı bisküvi
60 g tereyağı
3 yemek kaşığı toz fındık içi

Kahve şurubu için:

1/2 kahve fincanı granül kahve
1/4 kahve fincanı kakao
1/2 kahve fincanı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özü
1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı

Üzeri için:

Beyaz çikolata rendesi

Türk Kahveli Cheesecake Nasıl Yapılır?

1. adım: Bisküvileri rondodan geçirip erittiğiniz tereyağını, toz fındığı ve 1 çay kaşığı Türk kahvesini ekleyerek karıştırın.

2. adım: 20 cm’lik kelepçeli bir kalıba yağlı kağıt serip, bisküvi karışımını iyice bastırarak yayın. Kalıbı buzdolabına alıp iyice soğutun.

3. adım: Bir karıştırma kabına labne peynirini, toz şekeri ve kremayı alıp çırpın. Yumurtaları da tek tek kırarak çırpmaya devam edin.

4. adım: Nişasta ve Türk kahvesini de ekleyip karıştırdıktan sonra buzdolabından çıkardığınız kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 165 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.

5. adım: Soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra buzdolabına alın ve birkaç saat iyice soğuması için bekletin.

6. adım: Kahve şurubu için gerekli olan malzemeleri bir sos tenceresine alın ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirip ocaktan alın. Oda sıcaklığında soğuyana kadar bekletin. 

7. adım: Cheesecake’i buzdolabından çıkarın ve üzerine kahve şurubunu gezdirin.

Son adım: Beyaz çikolata rendesiyle süsleyin ve dilimleyerek servis yapın. 

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber