Ankara Türk Patent Kurumu İle Meb Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Türk Patent Kurumu İle Meb Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

16.02.2018 - 12:51 | Son Güncellenme:

.

Türk Patent Kurumu İle Meb Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Türk Patent ve Marka Kurumu ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine interaktif patent araştırma ve uygulama eğitimleri vermek amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.
Türk Patent ve Marka Kurumu ile Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü işbirliği ile ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine belirli programlar kapsamında interaktif patent araştırma ve uygulama eğitimleri vermek amacıyla Türk Patent bünyesinde patent atölyesi oluşturuldu. Geleceğin şekillenmesinde öğrencilerin yerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan, “Katma değeri ve milli geliri yükseltmek için bazı tedbirler almaya çalışıyoruz. Katma değerden bugün kazandığımız miktarı 2023 yılında çok daha yüksek rakamlara taşımayı hedefliyoruz. Bunu artırmanın yolu da ürettiğimiz ürünlerin daha özgün ve bilgi ağırlıklı olmasıdır. Bugün ilk adımını atacağımız bu projede yeni teşvik planları yapılıyor. Türk Patent Kurumu olarak siz kıymetli öğrencilerimiz için planladığımız şey size çok daha iyi imkanlar sunarak üreticiliğinizi artırmak ve projelerinizi nasıl değerlendireceğinizi, hangi yolları izlemeniz gerektiğini sizlere en iyi şekilde sizlere aktarabilmektir. Kurumumuza gelerek, patent uzmanlarımızla birlikte çalışarak bunları öğrenmenizi istiyoruz. Ülkemizi uluslararası alanda katma değeri yüksek ülkeler kategorisine sokmak için potansiyelinizi ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Tüm bunları gerçekleştirebilmek için ülkemizin en parlak beyinlerine, ülkemize çok önemli katkılar sağlayacağını düşündüğümüz öğrencilerimize daha iyi fırsatlar sunabilmek için bugün bu projenin ilk adımını atıyoruz” şeklinde konuştu.
Toplumun her alanında olduğu gibi eğitimde de sürekli yeniliklerin meydana geldiğini belirten Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk ise, “Her geçen gün değişen ihtiyaçlar ve beklentileri daha iyi karşılayabilmek için eğitimde de birçok yenilik ve değişimler meydana geliyor. Kurum olarak yenilikçi zihinleri teşvik etmek ve tüm formalitenin öğretilmesi için seminerler, yarışmalar gibi etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Öğrencilerimize yeni imkanlar sunulması hedeflerimizin arasındadır. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Potansiyeli yüksek gençlerimizi keşfedip, onlara yeni fırsatlar sunmak bizlerin görevidir. Bu görevimizi yerine getirmek için oluşturduğumuz bu projede öğrencilerimiz atölye ve kurumun imkanlarından en iyi şekilde faydalanabilecekler. Bireysel başarıları kurumsal başarılara dönüştürmek açısından büyük öneme sahip olan bu projeyle genç beyinlerimizi teşvik ederek kendi projelerini oluşturmalarına yardımcı olacağız’ ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından karşılıklı olarak Patent Atölyesi İşbirliği Protokolü imzalandı ve hemen ardından patent atölyesi salonu açılışı ve kurdele kesimi gerçekleşti.