Ekonomi Türk şirketleri Katar'a çıkarma yaptı

Türk şirketleri Katar'a çıkarma yaptı

18.01.2018 - 09:59 | Son Güncellenme:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,  2. Expo Turkey by Qatar ile Türk şirketlerinin Katar'a adeta çıkarma yaptığını belirterek, bu  ülkede Türk şirketlerine ve ürünlerine hem ayrıcalık hem de ilgi olduğunu  söyledi.

Türk şirketleri Katara çıkarma yaptı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) ana partnerliğini üstlendiği, Medya City tarafından organize edilen ve 112 Türk firmasının katıldığı 2. Expo Turkey by Qatar, Katar'ın başkenti Doha'da başladı.

Haberin Devamı

Doha Exhibition and Convention Center’da (DECC) düzenlenen fuarın açılışında konuşan Tüfenkci, Katar'a Türk şirketlerinin adeta çıkarma yaptığını kaydederek, Katar'da Türk mallarına ve şirketlerine karşı büyük ilgi olduğunu ifade etti.

Tüfenkci, "Bizler de Türkiye olarak bu fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Kalıcı ve sürdürülebilir iş birliğini artıracak projelere birlikte imza atmalıyız. Burada iş yapma şeklini iyi öğrenerek kalıcı olmamız gerekir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde başlatılan iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin bugün geldiği noktanın mükemmel olduğunu anlatan Tüfenkci, bu siyasi iklimin de değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Tüfenkci, Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası organizasyonu kapsamında bu ülkede alt yapı ve üst yapı projelerinden mobilya sektörüne kadar çok ciddi fırsatlar olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Katar'a ambargo uygulandığı dönemde Türkiye'nin hızlı bir şekilde hareket ederek bu ülkeye gıda maddeleri gönderdiğini hatırlatan Tüfenkci, bunun sürdürülebilir olmasını istediklerini söyledi.