Gündem Türk uçağı İran'da neden düştü? Uçakta kaç kişi vardı? İşte ölenlerin isimleri...

Türk uçağı İran'da neden düştü? Uçakta kaç kişi vardı? İşte ölenlerin isimleri...

11.03.2018 - 19:04 | Son Güncellenme:

Başaran Yatırım Holding'e ait özel bir Türk jeti, Dubai'den İstanbul’a uçtuğu sırada İran'da düştü. Peki uçak nasıl düştü, uçakta kaç kişi vardı? İşte ölenlerin isimleri ve kazayla ilgili son durum...

Türk uçağı İranda neden düştü Uçakta kaç kişi vardı İşte ölenlerin isimleri...

REUTERS DUYURDU!

Alman haber ajansı Reuters'in duyurduğu habere göre Birleşik Arap Emirlikleri’nden İstanbul’a gitmekte olan bir uçak İran’da bir köyün üzerine düştü.

UÇAK NEDEN DÜŞTÜ?

Başaran Yatırım Holding'e ait olduğu belirlenen özel Türk jetinin neden düştüğü ile ilgili bilgi netleşir netleşmez haberimizin içeriğinde yer alacak. Uçağın Şarika-İstanbul seferini yapan TC-TRB kuyruk tescilli Bombardier CL600 olduğu açıklandı.

UÇAKTA KAÇ KİŞİ VARDI

Edinilen bilgiye göre uçakta 3'ü mürettebat olmak üzere 11 kişi vardı. Uçağın iş adamı Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran'ı ve yanındaki arkadaşlarını Dubai'deki bekarlığa veda partisinden İstanbul'a getirdiği belirtildi. Uçaktaki kaptan pilotun isminin Beril Gebeş, ikinci pilotun ise adının ise Melike olduğu belirtildi.

UÇAKTA OLAN İSİMLER BELLİ OLDU

Özel uçakta yer alan isimler belli oldu. 2 pilot, 1 hostes ve 8 yolcudan oluşan isimler şöyle: Mina Başaran, Jasmin Baruh Siloni , Liana Hananel, Sinem Akay, Asli İzmirli, Burcu Gündoğar Urfalı, Zeynep Coşkun. Hostesin ismi Eda Uslu. Pilotların isimleri ise Beril Gebeş ile Melike Kuvvet.

Haberin Devamı



MİNA BAŞARAN KİMDİR?

İş adamı Hüseyin Başaran'ın tek kızı olan ve yakında işleri babasından devralması beklenen Mina Başaran, 28 yaşındaydı. Hırslı ve yetenekli yapısıyla dikkat çeken Mina Başaran, 2013 yılında Başaran Grubu Yönetim Kurulu Üyesi olmuştu. Mina Başaran, iş adamı Murat Gezer ile nişanlıydı.

Türk uçağı İranda neden düştü Uçakta kaç kişi vardı İşte ölenlerin isimleri...