Ekonomi Türk yemekleriyle Japonya çıkarması

Türk yemekleriyle Japonya çıkarması

16.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk yemekleri, Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen Türk Gıda Ürünleri Festivali’nde Japonların beğenisine sunuldu.

Türk yemekleriyle Japonya çıkarması

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) tarafından Ticaret Bakanlığı himayesinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteğiyle düzenlenen Türk Gıda Ürünleri Festivali, Tokyo’nun merkezi konumunda bulunan Shiba Parkı’nda gerçekleştirildi. Parkta kurulan çadırlarda, Japonlara Türk mutfağının seçkin yemekleri ikram edildi.

Haberin Devamı

Etkinliğin açılışında konuşan Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Japon halkının Türk yemeklerini sevdiğini belirterek, festival ile Türk mutfağının Japon halkına daha iyi tanıtılacağını söyledi.

Festival kapsamında Türk gıda ihracatçılarının Japon gıda dağıtımcıları ve süper market temsilcileriyle görüşmeler yaptıklarını anlatan Mercan, “Türkiye ve Japonya arasında çok sıcak ilişkiler var. Türk yemeklerinin Tokyo’da tanıtılması çok önemli. Türk mutfağı ne kadar çok tanıtılırsa, o kadar çok Türk gıda ürünü satılacaktır. Belli bir aşamaya gelindi. Bu tür etkinliklerle yakalanan ivme artacaktır. Festival yılda birkaç defa yapılabilir” diye konuştu.

20 bin kişi geldi

AKİB Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz da bu tür etkinliklerle ülkeler arası kültürel ve ekonomik ilişkileri artırmayı hedeflediklerini belirterek, “Bu etkinliklerin devamlılığını sağlamak ve sabırlı olmak gerekli. Dünyanın en büyük üçüncü ekonomisinde daha fazla yer alabilmek için ürünlerimizin bilinirliğini arttıracağız” dedi.

Haberin Devamı

Türk Gıda Ürünleri Festivalini 20 bine yakın Japon ziyaret etti. TOKYO AA