Gündem Türk yolcular Rus eziyetini belgeledi

Türk yolcular Rus eziyetini belgeledi

28.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sınır ihlali sonucu düşürülen Rus Su-24 savaş uçağının ardından Türk vatandaşlarının Rusya’da gördükleri muamele belgelendi

Türk yolcular Rus eziyetini belgeledi

Türk yolcular çektikleri bir videoda da polis eşliğinde teker teker tuvalete götürülmelerini telefonlarına kaydettiler. Havalimanında ki durumu görüntüleyen Cemil Özdemir ve diğer Türk yolcular selfie çekerek poz da verdiler. Bu arada kalp hastası olan Türk yolcu Aydın Tali’ye sağlık ekibinin geç gelmesini de eleştirdiler.

Haberin Devamı

15 kişilik grup dün saat 08.50’de Moskova’dan Rus Aeroflot Havayollarına ait bir uçakla Türkiye’ye geri gönderildi. Rusya’ya turist olarak giden Ramazan Güdümen valizlerindeki tüm elektronik eşyaların Rus gümrüğünde çalındığını söyledi. Bavullarını hiç görmediğini belirten Güdümen, “Valizlerimde bilgisayarım, fotoğraf makinem, objektiflerim ve kameram vardı. Bütün eşyalarımı almışlar. Sadece meyve olan torbama dokunmamışlar” dedi.

Rusya’ya ziyaret amacıyla gittiğini söyleyen Cemil Özdemir esir hayatı yaşadıklarını söyleyerek, “20 saate yakın esir hayatı yaşadık. 5.5 saatlik ilk beklemeden sonra bizi tecrit odalarına aldılar. Herkesi kadın erkekli dağıttılar. Olay çıkarmadık, sürekli tahrik ediyorlardı. Sürekli küfür ve ülkemize küfür ediyorlardı” dedi.