Ekonomi Turkcell ilk çeyrekte %17 büyüme kaydetti

Turkcell ilk çeyrekte %17 büyüme kaydetti

26.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Turkcell ilk çeyrekte %17 büyüme kaydetti

Turkcell, 2018’in ilk çeyreğini rekor gelir ve FAVÖK ile tamamladığını duyurdu. Turkcell’den yapılan yazılı açıklamada, “Gelirlerini geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 17,5 artırarak çift haneli büyümesini sürdüren Turkcell, grup bazında 4 milyar 762 milyon TL ile tüm zamanların en yüksek üç aylık gelirini elde etti. 2017 yılının ilk çeyreğine göre FAVÖK ise yüzde 44,4 oranında artışla 2 milyar 22 milyona ulaşarak yeni bir rekora imza attı. Yılın ilk çeyreğinde net kâr ise 501 milyon TL oldu” denidi.

Haberin Devamı

‘En yüksek sonuçlar’

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, elde edilen güçlü finansal ve operasyonel sonuçlarla öngörülen hedeflere doğru emin adımlarla hızla ilerlediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Yılın ilk 3 ayında birçok önemli işe imza attık. Türkiye’de 4.5G şebekemizde 1 Gbps’i aşan hızları sunabilir hale gelirken, Ukrayna’da 4G’yi hayata geçiren ilk operatör olduk. Almanya’da Lifecell Europe’u ve GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde dijital servisler portföyümüzü Türkiye dışına taşıyacak Lifecell Ventures’ı uluslararası kamuoyu ile tanıştırdık. Lifecell Ventures üzerinden fizy, Dergilik ve lifebox’ı dış pazarlara açtık. Türkiye’de kendi marka kimliğimizi ve logomuzu modernleştirdik; mağazalarımızda dijital ve görsel dönüşümü tamamladık. İstanbul’da düzenlediğimiz Yatırımcı ve Analist Günü’nde 3 yıllık stratejimizi ve yukarı yönlü güncellediğimiz finansal hedeflerimizi sunduk”

Haberin Devamı

1.2 MİLYON FİBER ABONE

Terzioğlu, “Bu çeyrekte 155 bini faturalı olmak üzere 536 bin net mobil abone kazanarak 34.6 milyon mobil aboneye, toplamda da 37.3 milyon müşteriye ulaştık. Mobil müşterilerimizden ses, data ve en az bir temel dijital servislerimizi aktif olarak kullananların oranı yüzde 58.7’ye ulaştı. Fiber abonemiz 44 bin artarak 1,2 milyon oldu. TV+ kullanan müşteri oranı yüzde 45,7’ye ulaştı” dedi.

Yazarlar