Ekonomi Turkcell uçuşa geçti

Turkcell uçuşa geçti

23.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Önümüzdeki 3 yılda 13 milyar liralık ilave yatırıma hazırlandıklarını açıklayan Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, bu yatırımların çok önemli kısmının Türkiye’de olacağını söyledi

Turkcell uçuşa geçti

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, 3 sene içinde cirolarının yüzde 21 - 23’ünü yatırımda kullandıklarını belirterek, “Önümüzdeki dönem ciromuzun yüzde 18’ini yatırımda kullanacağız. Bu yatırımların çok önemli kısmı Türkiye’de, bir kısmı da yurt dışında olacak. Önümüzdeki 3 yılda 13 milyar liralık ilave yatırımı varsaymış durumdayız” dedi.

Haberin Devamı

Turkcell, 2020’ye kadarki 3 yıllık dönemdeki hedeflerini bir basın toplantıyla duyurdu. Şubatta 2017 operasyonel ve mali sonuçlarıyla 2018 hedeflerini açıklayan şirket, bu hedefleri yukarı yönlü revize etti.

İlk sırada yer aldı

Turkcell 2020’ye kadarki üç yıllık dönemde gelir büyüme hedefini yüzde 14 - 16 aralığına yükseltti. Kaan Terzioğlu, 2018 yılı için hedefledikleri gelirde pazar liderliğine bir yıl önce ulaştıklarını söyledi. Data ve dijital servisler üzerine kurdukları iş modelinin başarısının dünya çapında sektörün en hızlı büyüyen operatörlerinden biri olmalarıyla tescillendiğini vurgulayan Terzioğlu, şunları söyledi:

“2017’yi rekorlarla kapayarak yıl içinde iki kez yukarı yönde güncellediğimiz hedefleri de aşan sonuçlar elde etmiştik. Şimdi bu güçlü sonuçları önümüzdeki dönem devam ettireceğimizin sözünü veriyor ve dünyanın ilk dijital operatörlerinden biri olmanın verdiği güç ile hedeflerimizi daha ileriye taşıyoruz.”

Haberin Devamı

Terzioğlu, Turkcell’in, piyasa değerine göre en büyük 100 telekom şirketi dikkate alınarak yapılan değerlendirmeye göre, 2017 gelir büyümesinde yüzde 23 ile dünyada ilk sırada yer aldığını bildirdi. Büyümenin kaynakları arasında 4.5G ve dijital servisleri de sayan Terzioğlu, 3 yıl içinde İzmir, Ankara ve Çorlu’da 3 veri merkezi daha açacaklarını söyledi.

Dünyaya Türk teknolojisi...

Türkiye’nin en kapsamlı teknoloji etkinliği Turkcell Teknoloji Zirvesi, 4 Nisan’da Haliç Kongre Merkezi’nde 9’uncu kez kapılarını ziyaretçilere açıyor. Zirve 30’un üzerinde oturumda 100’e yakın fikir önderi ile 7 binden fazla davetliyi bir araya getirecek. Bu yılın konuşmacıları arasında, yapay zekada dünyanın öncü isimlerinden Stuart J. Russell, GSM Operatör Birliği Genel Direktörü Mats Granryd, IBM Watson CTO’su Rob High ile TBWA Global Kreatif Direktörü Theodor Arhio yer alıyor.
Kaan Terzioğlu, “Türk insanına güvenildiğinde, imkan verildiğinde yapamayacağı şey yok. Zirvede amacımız Türkiye’nin teknolojide yaptıklarını dünyaya anlatmak” dedi.

‘Global Tower’ güvenli liman

Haberin Devamı

Sahibi oldukları kule şirketi Global Tower ile ilgili bilgiler de paylaşan Terzioğlu, şunları kaydetti: “Global Tower Türkiye’nin ilk ve tek kule şirketi. 10 bin 337 kulemiz var ve 4 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Halka arz gündemde olmaya devam ediyor. Burada da 2020’ye kadar yıllık bileşik büyüme oranının yüzde 15-20 aralığında olacağını öngörüyoruz.
İnanıyorum ki Global Tower önümüzdeki dönemde yatırımcılar için güvenli liman olacak.”

‘Yerli otoda suni zekayız’

Terzioğlu, yerli otomobil çalışmalarındaki son duruma ilişkin, “Yazılım, suni zeka ve enerji depolamada ve pil teknolojilerinden yararlanılması ile ilgili çalışmaların içindeyiz. Pil üretiminde de şöyle var olacağız. İki üç değişik komponenti var bunun. Biri fiilen pil diğer de batarya içinde yaklaşık 1500 parça var. Pilin kendisinden ziyade yönetimi de söz konusu. Biz suni zeka tarafında olacağız” dedi.