Siyaset 'Türkiye, Afrin’e bir yerden girmeli'

'Türkiye, Afrin’e bir yerden girmeli'

16.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afrin’in terörden arındırılması gerektiğini söyleyen Bahçeli, “ABD 4 bin TIR’ı oraya getiriyorsa bizimkiler de 105’lik obüslerle bir yerden girsinler” dedi. MHP lideri, Erdoğan’la görüşmesinde ise karşılıklı açıklamaların bir kez daha teyit edildiğini söyledi.

Türkiye, Afrin’e  bir yerden girmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afrin’e yönelik operasyonlar konusunda, “Afrin terörden tamamen arındırılmalıdır. Türkiye’nin bir devletçik oluşumuna fırsat vermemesi lazım. ABD 4 bin TIR’ı bir yerden alıp oraya getiriyor ise bizimkiler de 105’lik obüslerle bir yerden girsinler” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, memleketi Osmaniye’de önceki günkü programlarının ardından gazetecilerle sohbetinde özetle şu mesajları verdi:

DÖNÜŞ YOK: Uyum çalışmaları yapılmalı. Artık dönüşü olmaz. Bundan sonra yapılacak olan, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini çok iyi tanımlayıp, her türlü hukuki zeminini hazırlayıp uygulamaya geçmektir.. Komisyonlarda ve Genel Kurul’da görüşülmeli ve hayata geçirilmeli. Süreci başlatmak gerekiyor. Keşke çalışmanın içerisine parlamentoda temsil edilen partiler başta olmak üzere kamuoyunda belli bir oranda desteği olan yani herhangi bir seçime girip kendisinin ne oranda temsil edildiği belli olan partiler de katkı sağlasa ki, o zaman milli mutabakat anlamında toplumsal uzlaşma zemininde bir gelişme ortaya çıkabilir.

Haberin Devamı

AFRİN’E GİRİLMELİ: Afrin tamamen Türkiye’ye tehdit olabilecek her türlü unsurdan arındırılmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti de Suriye’de yakın bir yerde bir kuşakta kendisini tehdit edebilecek bir devletçik oluşumuna fırsat vermemelidir.. ABD 4 bin TIR’ı bir yerden alıp oraya getiriyor ise bizimkiler de 105’lik obüslerle bir yerden girsinler.

ERDOĞAN’LA GÖRÜŞME: Sınırlı bir görüşme oldu. Karşılıklı açıklamalar bir kez daha teyit edildi ve memnuniyetler ifade edildi. Onun haricinde basındaki yer aldığı şekliyle efendim uzlaşma nasıl olacak, ittifak nasıl olacak C mi B mi D mi bunlara girilmedi. Sadece karşılıklı, iyi niyetle ortaya konmuş olan yaklaşımın hayata geçirilebilmesi için buna katkı sağlayan ve paylaşan partilerin üçer kişilik birer komisyonla çalışmaların başlatılması tavsiye edildi.

“CUMHUR” MU? “MİLLİ” Mİ?: Çeşitli isimler koyabilirsiniz. Orada Cumhurbaşkanı’nın söylediği; yerli ve milli bir tanımlama yaparak yerli ve milli olmayan unsurları zıt bir tanımlama ile ortaya koymaya çalışıyor. Bunu kabul etmiyorsanız o zaman bir tanımlama da siz getirilebilirsiniz. Nitekim de Hayır Kumpanyası o şeydedir..

ÖCALAN BİLE YAPMADI: (Ak Parti’nin MHP ile ittifakı Kürt oylarını alamaz eleştirisine) Türkiye’nin tekrar örtülü de olsa bölünmesine çaba gösteren bir sakat zihniyetin temsilcileri. Türkiye’yi böyle milli ve yerli kavramları yan yana oturttuğunuz zaman doğu, batı, güney, kuzeydir bu. Milli ve yerli dediğiniz vakit böyledir. Böyle bir durumda kalkıyorsunuz MHP ile bir seçim stratejisi oluşturduğunuzda veya bir cumhur ittifakı gerçekleştirdiğinizde Güneydoğu’daki vatandaşlarımızdan oy kaybına uğrarsınız diyorsunuz. Bunların hepsi zihnen felç olmuş insanlar. Bu edepsizliği İmralı’daki cani dahi yapmadı. İmralı canisinden ‘eğer bu ittifak gerçekleşirse PKK’lılar benim taraftarlarım oy vermeyecek’ diye bir şey duydunuz mu?. Öyle olacağını nereden biliyorsunuz? Erzurum’da belediye başkanlığını kazanan MHP, milletvekilliğini kazanan MHP, Malatya’da MHP, Kars’ta öyle Elazığ da öyle. Bunların hepsi başka insanlardı da bugün mü değiştiler? Kimdi bunlar? MHP’nin yöneticilerinin içinde Kürt kökenli çok değerli ailelerin evlatları var. Bu nasıl mantıktır anlamakta zorluk çekiyoruz. Ne biliyorsunuz oy alamayacağını? Elinizde hangi kriter var? Türkiye’yi bir kaosa, krize, kargaşaya, iç çatışmaya sürüklemek için özel bir görevlendirmede bulunan insanlar sıfatı kazanıyorlar. Yarın bu durum böyle devam ederse böyle bir çatışmaya girildiği taktirde ne olacak bu memleketin hali?

Haberin Devamı

‘Hükümet pazarlığı yapmak ahlaki değil’

Haberin Devamı

Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi değişikliğini öneriyorsunuz, anayasal zeminde şekillendiriyorsunuz, halkoylaması ile iradesini alıyorsunuz sonra da diyorsunuz, ‘Ben sizinle bu işleri yaptım, devam ettireceğim. O zaman hükümetin içinde bana da pay ver’. Bu ahlaki olmaz. Mümkün değil... Böyle bir şeyin içine girmeyiz.. Bu şartlar değişmez. Yani 2019’dan sonra bunun devamını istememizin sebebi kurumun yerleştirilmesidir. Demokratikleşme, normalleşme ve istikrar bağlamında Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yerleştirilmesidir. Bunun için de süre 5 yıldır.

ÜLKÜCÜNÜN PAZARI OLMAZ: (Pazarlık sorusu üzerine) Bazıları ABD’de devlet başkanı adayı oluyor. Seçimden önce ‘falanı yanıma yardımcı yapıyorum’ diyor. Niye onu seçiyor ABD’de 280 milyon nüfus var. Kestirme söylüyoruz; Bizim ülkücü hareketin pazarı olmaz, pazarlaması olmaz. Böyle bir şeye biz girmeyiz. Girenler de olursa gidiyor zaten bizimle alakası kalmıyor.

Haberin Devamı

ÜZERİMDE DENEMESİN: (‘Devletin başına devlet gelecek’ sloganı tarih mi oldu?) İsmimden dolayı bunu kullanıyorlarsa özeleştiri yapıyor örtülü tarzda. Yok tarihi kültürümüzden gelen bir söylemin manasını kavrayamayacak kadar bir şuursuz ise o şuursuzluğunu benim üzerimde denemesin. Ben Devlet ismini taşımadan önce de bunu söyleyenler var. Kuzgun leşi bilmiyor.

GETİR 100 BİN İMZAYI ADAY OL: ‘Efendim genel başkan aday olmayı düşünüyor mu, olursa ne olur olmazsa ne olur’ diye köşelerde, bucaklarda, derelerde, tepelerde bir takım söylemlere karşı net cevap olarak, ‘Ben aday olmayacağım’ dedim. Olmayı düşünenler olabilir. Partisi olmayanlar da olabilir... Getir 100 bin imzayı sen de aday ol.

KIŞKIRTICI KAVRAM: (‘Türkiye’yi Devlet Bey yönetiyor’ yorumları) Devlet Bey yönetiyor kavramı kışkırtıcı. Her insanda nefis vardır. Nefsini taşıyamayanlar çatışmayı tercih ederler. Çatışma da ağız birliğini bozar. Buna gerek yok. Biz sabaha kadar düşünüyoruz. Ülkemiz için şu hayırlı olabilir mi diye. Eğer o hayırlı olacaksa, inanıyorsak söylüyoruz.

HANÇER ŞARKISI: (MHP beklenenin üzerinde oy alırsa) Vallahi karşılaştığım yerde acıyarak yüzlerine bakarım. Ağzımdan söz çıkmaz. Tarih böyle, yıllar böyle gelmiş geçmiş. Bir şey de demem. Allah’a havale ediyorum onları. Ne istiyorsunuz MHP’den? MHP milletin kaderini belirleyecek yapıda bir siyasi kurumdur. Sibel Can’ın bir şarkısı var; Kader bize eşit davranmadın gibi.

Hadise ve Boz’a teşekkür telefonu

Bahçeli, mola sırasında memleketi Osmaniye’de konser veren Murat Boz ile telefonla konuştu. Konsere kalamadığı için üzüntülerini ileten Bahçeli, bir Osmaniyeli olarak programa katkısından dolayı Boz ve Hadise’ye teşekkür ederek Ankara’ya dönmek zorunda kaldığını ifade etti. Bahçeli, Boz’a, “Hadise hanıma da hürmetlerimi söyleyiniz” dedi.

‘Kılıçdaroğlu gözden geçirmeli’

(CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı’na soruşturma) Bizden ziyade CHP’nin yönetiminin düşünmesi lazım. Kemal Kılıçdaroğlu Bey’e çok büyük bir görev düşüyor. Türkiye’nin tarihinde kapanmış yaraları kaşıyabilecek bir üslubu kullanan bir siyasetçi var ise onu gözden geçirmesi lazım. AYM’NİN KARARI: Yargıyı kurumlar olarak birbirleri ile çatıştırarak ve üzerinde tartışmaları yoğunlaştırarak hatalara düşmemek lazım. Şimdi içeride iki insan var tahliye umuduyla beklenti içerisindeler. Onun psikolojik ortamını bir düşünün.. Hükümet bir cevap vermiştir.