Siyaset Türkiye Cumhuriyeti kadınlarımızın eseri

Türkiye Cumhuriyeti kadınlarımızın eseri

19.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’nın “Adalet ve Gelecek” temalı 13. Olağan Kurultayı dün Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda yapıldı. Perşembe günü geçirdiği ameliyat nedeniyle evinde dinlenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kurultaya bir mesaj gönderdi.

Türkiye Cumhuriyeti kadınlarımızın eseri

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Büyük Atatürk diyor ki; ‘dünyada hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez.’ Kurtuluş Savaşı’nın en sıcak günlerinden bu güne kadar kadınlarımız özgür ve adil bir Türkiye için en ön safta mücadele ettiler. Kadınlarımızın fedakarlığı, çalışkanlığı ve üstün azmi ile vatanımız kurtuluşa erişti, milletimiz egemenliğine sahip oldu, ülkemiz demokrasi yolculuğuna devam etti. Denilebilir ki; Türkiye Cumhuriyeti kadınlarımızın eseridir.” “Kadınları ikinci sınıf vatandaş olarak gören, onlara angarya mahkumu olmak dışında hiçbir hak vermeyen zihniyet bir insanlık suçu olduğu gibi Türkiye’nin gelişmesine, kalkınmasına ve ilerlemesine yönelik en büyük engeldir. ‘Kadın erkek eşit değildir’ diyenler karşılarında CHP’yi bulacaklardır” diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Kadınlarımıza yönelik baskı ortamını tamamen ortadan kaldırmak, eğitim alanındaki eşitsizlikleri yok etmek, kadınlarımızın sosyal ve siyasal hayata daha aktif katılması için gereken düzenlemeleri yapmak CHP olarak bizim görevimizdir.”

Haberin Devamı

Ülke sevgisiyle dolu CHP’li kadınların bu kurultayla yeni bir başlangıç yapacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Biliyoruz ki; bu ülkenin kadınları bir karar aldığı zaman onun karşısında durmak mümkün değildir. Saray’ın değil halkın egemen oluğu bir Türkiye için; hak, hukuk ve adalet diyerek vereceğimiz mücadelenin zafere ulaşacağına inancım tamdır” dedi.

‘Huzur salacağız’

Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse ise konuşmasında, kurultayın demokratik bir Türkiye için umut kurultayı olduğunu ifade etti. Köse, “Bu ülkenin en çok huzura ihtiyacı var. 81 ilden gelen kadın örgütleri olarak Anadolu’nun dört bir yanına huzur salacağız. Gerçek demokrasinin tesisi için hayatın her alanında mücadele edeceğiz” dedi.