Otomobil Türkiye de elektrikli otomobil üretecek

Türkiye de elektrikli otomobil üretecek

17.10.2018 - 16:16 | Son Güncellenme:

Fiat Chrysler Grubu yöneticisi Akın Aydemir, "Elektrikli otomobil üretim işine girmek için belki iyi bir zaman. Tesla, bu işe tek başına girdi. Honda ve BMW gibi diğer otomobil üreticileri de bu konuda çalışıyor.” dedi.

Türkiye de elektrikli otomobil üretecek

Türkiye’nin yerli otomobil üretme girişimi hakkında değerlendirmelerde bulunan Aydemir, “İşin teknik tarafına baktığımızda Türkiye bugün aracı çok rahat tasarlayabilir, üretebilir, geliştirebilir. Teknik açıdan hiç bir problem yok. Fakat Tesla bu işe girdiğinden bu yana kar yapmamış. Elektrikli otomobil üretim işine girmek için belki iyi bir zaman. Tesla, bu işe tek başına girdi. Honda ve BMW gibi diğer otomobil üreticileri bu konuda çalışıyor. Türkiye’de de 3-5 yılda kar yapmadan götürebilecek bir teşvikin de olması lazım. 2023’te üretelim sonra devamlı para basalım, öyle bir şey yok maalesef.” diye konuştu.

Haberin Devamı

Aydemir, genel olarak otomotiv sektörünün girilmesi zor bir sektör olduğunu anlatarak, “Otomotiv sektörü çok farklı. Mesela Volkswagen’in bir marka imajı var. Örneğin Golf arabasını başkası başka bir markayla üretsin. Tüketici neden bunu tercih etsin. Volvo’yu satın alıp Türkleştirseniz daha kolay pazara girebilirsiniz. Yepyeni bir ürünle pazara girmek daha zor. İşin satış ve pazarlama kısmı en zor kısmı. Buna yoğunlaşılması lazım.” değerlendirmesinde bulundu.