Gündem Türkiye’de yeni hayat

Türkiye’de yeni hayat

13.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Türkiye’de yeni hayat

Suriye’deki iç savaşın en ağır bedelini çocuklar ödedi. O çocuklardan biri de savaşın yüzünde büyük hasar bıraktığı 5 yaşındaki kız çocuğu oldu. Halep’in El-Bab kentinde yaşayan K. ailesinin evine 2016 yılının ortasında Suriye rejiminin attığı bomba isabet etti. Ev enkaza dönerken küçük kız, annesi Menaz Ş. ve iki kardeşi enkazın altında kaldı. Uzun uğraşlar sonunda enkazdan çıkarılan anne Ş. ve iki çocuğu hafif yaralandı. Ancak küçük kız, kardeşleri kadar şanslı değildi. Yüzünün büyük kısmı yanan küçük kız, sağ elini ve sol elinin parmaklarını da bomba nedeniyle kaybetti. Suriyeli doktorlar umut vermeyince, baba Muhammed K., eşi ve 6 çocuğuyla Türkiye’ye geldi.

Haberin Devamı

Anne Menaz Ş. ve 2 çocuğu Kilis’te tedaviye alınırken, durumu ağır olan küçük kız ise ambulansla Malatya’ya sevk edildi. Hayatından ümit kesilen çocuk, 4.5 ay yoğun bakım ünitesinde yattı. 2.5 yılda Ankara, Malatya, Antalya ve Bodrum’da toplam 13 ameliyat geçiren çocuk, yaşam savaşını kazandı.

K. ailesi, kızlarının tedavisinin ardından Ankara Keçiören’e taşındı. Kuzey Ankara TOKİ Konutları’nda oturan K. ailesi, kızlarını da anaokuluna yazdırdı.

Hayata dönen küçük kızın okuduğu anaokulundaki yöneticiler, öğrencilerinin okula uyum sağladığını söyledi.

‘Artık görebiliyor’

Milliyet’in ulaştığı baba Muhammed K. kızının çok zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Kızım 13 operasyon geçirdi. İlk başlarda gözlerini bile açamıyordu. Şimdi iki gözünü de açabiliyor. Durumu iyi, okula gidiyor” diye konuştu.