Otomobil Türkiye’de yılın otomobili Hyundai IONIQ Hybrid seçildi!

Türkiye’de yılın otomobili Hyundai IONIQ Hybrid seçildi!

18.04.2018 - 10:51 | Son Güncellenme:

Türkiye’de Otomotiv Gazetecileri Derneği’nin (OGD) bu yıl 3.kez düzenlenen ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ yarışmasının birincisi belli oldu. OGD üyesi 76 gazeteciden toplam 3820 puan alarak 22 rakibini geride bırakmayı başaran Hyundai IONIQ Hybrid Türkiye’de Yılın Otomobili Ödülü’nün sahibi oldu.

Türkiye’de yılın otomobili Hyundai IONIQ Hybrid seçildi

Otomotiv Gazeteciler Derneği (OGD) tarafından bu yıl Türkiye’de 3.’sü düzenlenen en iyi otomobilin seçildiği ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ yarışmasının birincisi belli oldu.

Haberin Devamı

OGD üyesi 76 gazeteciden toplamda 3820 puan alarak 22 rakibini geride bırakmayı başaran Hyundai IONIQ Hybrid, Türkiye'de Yılın Otomobili Ödülü'nün sahibi oldu. Yarışmanın ilk iki yılında sırası ile Skoda Superb ve Renault Megane Sedan birincilik ödülünün sahibi olmuşlardı.

Yarışmanın ilk bölümünde 23 aday otomobil üzerinden 7’si finale kaldı. Finale kalan bu otomobillere jüri üyeleri, tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakın tüketimi, emisyon oranlı, güvenlik donanım seviyesi, fiyat-değer oranı gibi kriterleri göz önüne alarak puanlandırdı. 3820 puan almayı başaran Hyundai IONIQ Hybrid, 3340 puan alan Peugeot 5008, 2980 puan alan Skoda Kodiaq, 2340 puan alan BMW 5 Serisi, 2260 puan alan Volkswagen Polo ile Volvo XC60 ve 2000 puan alan Ford Fiesta’yı geride bırakarak birinci olmayı başardı.

Haberin Devamı

Türkiye’de Yılın Otomobili olan Hyundai IONIQ Hybrid, yarışmadan kazandığı ‘yılın otomobili’ logosunu bir yıl boyunca basın bülteni ve reklamlarında kullanabilecek.