Ekonomi ‘Türkiye fırsatlar ülkesi yatırım için çok cazip’

‘Türkiye fırsatlar ülkesi yatırım için çok cazip’

20.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye’deki önemli yabancı yatırımcılardan İtalyan çikolata devi Ferrero’dan yatırıma devam güvencesi geldi.

‘Türkiye fırsatlar ülkesi yatırım için çok cazip’

Ferrero Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski’nin de babası olan Aldo Kaslowski, “Türkiye güçlü ve yüksek potansiyeli olan bir ekonomi. Dönemsel olarak meydana gelen dalgalanmalar bu gerçeği etkilemediği sürece Türkiye yatırımcılar için çekici olmaya devam edecektir” dedi.

Haberin Devamı

Ferrero yöneticileri, Ankara’da bir grup gazeteciyle bir araya geldi. Türkiye’nin yatırım için potansiyel teşkil eden ülkelerden biri olma özelliğini sürdürdüğünü belirten Kaslowski, Türkiye’nin birçok ülkeye göre fırsat ülkesi olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

150 milyon TL

“Türkiye güçlü ve yüksek potansiyeli olan bir ekonomi. Dönemsel olarak meydana gelen dalgalanmalar bu gerçeği etkilemediği sürece Türkiye yatırımcılar için çekici olmaya devam edecektir. Biz de bu inanç, güven ve gönül rahatlığıyla Türkiye’de yatırımlarımızı gerçekleştirdik ve gerçekleştiriyoruz. Ferrero olarak Türkiye’ye inanıyor, güveniyoruz. Türkiye’yi uzun dönem stratejik ortağımız olarak görüyoruz ve bu kapsamda Türkiye’deki yatırımlarımızı her yıl artırıyoruz. Ferrero olarak 2019 içerisinde kendimize 150 milyon TL’ye ulaşan yüksek bir yatırım hedefi koyduk.”

Haberin Devamı

Türkiye’de jeopilitik ve ekonomik sorunlar olduğunu ancak iniş çıkışların her ülkede olabileceğini ifade eden Kaslowski, açıklanan paketlerin etkisinin seçimsiz dönemde görüleceğini ifade ederek, “Türkiye’den kimse kaçmış değil şu ana kadar” diye konuştu.

‘Türkiye fırsatlar ülkesi yatırım için çok cazip’
Fındıkta liderlik sürecek

Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsi Akın da, Türkiye’de fındık tarımında yaptıkları çalışmaları aktararak, “Şimdiye kadar 35 bin çiftçiye ulaşan bu program için sahada ziraat mühendisleri ve sosyal uzmanlardan oluşan 120 kişilik bir ekibimiz çalışıyor. Sadece Karadeniz bölgesinde 65 model bahçemiz bulunuyor. Bu bahçelerde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla dekarda 80-100 kg. olan üretimin, 250 kg.’a kadar çıkabileceğini gördük” dedi.

1 dilim ekmeğe 15 gram

Ferrero Çikolata Genel Müdürü Azmi Gümüşoğlu ise, çikolatanın temel gıda olmadığını, tadında tüketilmesi gerektiğini ifade ederek, 15 gram Nutella’yı bir dilim ekmeğe sürersen en doğru porsiyondur” dedi. Nişasta bazlı şekerlerle ilgili tartışmalara da değinen Gümüşoğlu, “Belli şeker türevlerinin iyi, belli şeker türevlerinin kötü olduğuna inanan biri değilim. Bu konuda saptanmış ya da önümüze gelen bir şey yok. Mezabolizma şekeri sindirme yeteneğine sahip” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Türkiye fırsatlar ülkesi yatırım için çok cazip’