Ekonomi Türkiye güçlü bir yolculukta

Türkiye güçlü bir yolculukta

16.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Doha Forumu’na katılmak üzere Katar’ın başkenti Doha’da bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar Başbakanı Şeyh Abdullah bin Nasser ve Katar Maliye Bakanı Ali Sherif al-Emadi ile görüştü.

Türkiye güçlü bir yolculukta

Sosyal medyadan açıklama yapan Bakan Albayrak, “Doha’da Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte, Katar Başbakanı Şeyh Abdullah bin Nasser ve Maliye Bakanı Ali Sherif al-Emadi ile ülkelerimiz arasındaki işbirliği ve bölgesel konuları ele aldığımız kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik” dedi.

Haberin Devamı

Doha Forumu’nda ‘Gelişmekte Olan Pazarlar’ oturumuna katılan Albayrak, dünya ekonomisinin son dönemlerdeki durumuna dair açıklamalarda bulundu. Albayrak, Türkiye’nin son birkaç yılda yüzleştiği başta 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere pek çok zorlukla nasıl başa çıktığını anlattı. Albayrak, Türkiye’nin son zamanlarda karşılaştığı her türlü zorlukla başa çıkabildiğini belirterek, “Darbe girişimi, diğer krizler... Ben de diyorum ki ‘bunlar sizi öldürmüyorsa, güçlendirir’ stratejisine uygun örnekler” dedi. Türkiye’nin yaşadığı gelişmelerin sadece Türkiye için değil, gelişmekte olan pazarlar için de çok önemli olduğunu kaydeden Albayrak, Batı ile Doğu arasındaki ekonomik çekişmelerden Türkiye’nin de etkilendiğini belirtti. Albayrak, “Türkiye’nin hikayesi ise oldukça ilginç. Bu, Türkiye’nin ekonomi, politika ve demokrasi gibi alanlarda son 16 yılda geçirdiği çok güçlü bir yolculuk” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Türkiye güçlü bir yolculukta