Siyaset Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Ankara'dan ayrıldı, Washington'a gidiyor

Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Ankara'dan ayrıldı, Washington'a gidiyor

31.05.2018 - 11:59 | Son Güncellenme:

ABD ile Türkiye arasında 4 Haziran'da yapılacak Menbiç görüşmesi öncesinde flaş bir gelişme yaşandı. Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç, Ankara'dan ayrıldı, Washington'a gidiyor. Kılıç, istişare için çağrılmıştı ve 16 gündür Türkiye'deydi.

Türkiyenin ABD Büyükelçisi Ankaradan ayrıldı, Washingtona gidiyor

Dışişleri Bakanlığının istişareler için ülkeye çağırdığı Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ABD'ye dönüyor.

Haberin Devamı

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının ardından istişare için Türkiye'ye çağrılan ve 16 Mayıs'ta Ankara'ya gelen Büyükelçi Kılıç, başkentten ayrıldı.

Kılıç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 4 Haziran'da Washington'a yapacağı ziyarette ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile gerçekleştireceği görüşmeden önce görev yeri Washington'a gidiyor.

Bakan Çavuşoğlu, Almanya'da Solingen katliamının 25. yılı anma törenlerine katılmasının ardından Ankara’ya dönüş yolunda beraberindeki gazetecilere yaptığı değerlendirmede Büyükelçi Kılıç'ın 4 Haziran'daki görüşme öncesinde görevinin başına döneceğini açıklamıştı.

Çavuşoğlu, "Benim ziyaretimde büyükelçinin orada olması önemli. Bir an önce gidip de 4 Haziran görüşmesine dönük hazırlıkları yapması önemli." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Haberin Devamı