Siyaset Türkiye’nin Afrika’daki büyükelçilikleri 41’e çıktı

Türkiye’nin Afrika’daki büyükelçilikleri 41’e çıktı

26.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Türkiye’nin Afrika’daki büyükelçilikleri 41’e çıktı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin son olarak Sierra Leone ve Ekvator Ginesi’nde açılan büyükelçiliklerle birlikte Afrika’da 41 büyükelçilik tarafından temsil edildiğini belirterek, “Bu sayıyı, nihai hedef olarak her bir Afrika ülkesinde temsil edilecek şekilde orta vadede 50’ye çıkarmayı planlıyoruz” dedi. Çavuşoğlu, THY’nin Afrika’da 34 ülkede 52 destinasyona uçuş düzenlediğini söyledi.Bakan Çavuşoğlu, dün 25 Mayıs Afrika Günü dolayısıyla “Türkiye ile Afrika’nın Sağlam Ortaklık İnşası” başlıklı makale yayımladı.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık döneminden bu yana 26 Afrika ülkesine resmi ziyaretlerde bulunduğuna, bu ziyaretlerin yeni işbirliği alanları açtığına ve imzalanan anlaşmaların sayısının çokluğunun, Türkiye’nin Afrika ülkeleriyle yeni işbirliği alanları açma konusunda kararlı olduğunu gösterdiğine işaret etti. Çavuşoğlu “Son olarak Sierra Leone ve Ekvator Ginesi’nde açılan büyükelçiliklerle birlikte kıtada 41 büyükelçilik tarafından temsil edilmektedir. Bu sayıyı, orta vadede 50’ye çıkarmayı planlıyoruz. Afrika ile ticaretimiz şu anda 20 milyar doları aşmaktadır” dedi.

Afrika Günü kutlaması

Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada da, “Afrika Birliği ve Afrika ülkelerinin “25 Mayıs Afrika Günü’nü kutluyoruz” başlığıyla yapılan açıklamada, “Türkiye ile Afrika ülkeleri arasındaki ilişkiler, gücünü tarihi bağlardan aldığı kadar geleceğe yönelik ortak bir vizyondan da almaktadır. Dünya sahnesinde ağırlığı giderek artan Afrika kıtasının kalkınma hamlelerine Türkiye olarak tam destek veriyoruz” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, “Afrika Birliği ile etkin iş birliğini geliştirme yönünde gayretlerini sürdürecektir” değerlendirmesinde bulunuldu.